Kahden euron mobile

Vauvat tarvitsevat ihan käsittämättömän määrän tavaraa. Kun olimme jo ostaneet muutamankin jutun, josta ei oltu ihan varmoja, mihin niitä edes käytetään, aloin jo tulla epäileväiseksi. Mobile tuntui yhdeltä niistä jutuista, jotka eivät ehkä olisi tarpeellisia. Eikö vauva voisi katsella vaikka amppelikukkia tai muita kodin kivoja asioita? Ainakaan en ollut valmis maksamaan montaakymmentä euroa jostakin, josta en tiennyt miksi meillä piti sellainen olla.

Ei pitäisi lukea vauvalehtiä tai äitiblogeja. Ehkä se oli niistä, mistä kuitenkin alkoi hiipiä mieleen epäilys, että voiko meidän vauva olla onnellinen vauva jos sillä ei ole sellaista mobilea. Katselin hetken ympärilleni kodissa ja sainkin idean tähän lähes ilmaiseen mobileen! Se on tehty vesiväreillä, vesiväripaperista, lehtiön taustapahvista ja sukkalangasta. Maalasin A2-arkin väriympyrän väreillä sekottaen värit paperilla, niin että sävyt liukuivat kauniisti. Jokainen väriympyrän kuudesta väristä sai oman pallosuoransa mobileen, mutta aavistuksia viereisistäkin väreistä löytyy jokaisesta.

Olin aika tyytyväinen lopputulokseen, ja niin oli vauvakin. Mobilelle löytyi lopulta sängyn yltä käyttötarkoituskin – kun ei aina jaksa aamulla nousta vuoteesta, saa hetken lisäaikaa kun puoliunessa tökkää mobilelle vauhtia ja vauva viihtyy hetken vielä itsekseen sitä ihmetellessä.

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Kahden euron mobile

  1. Minäkin tein itse mobilen hiuskoristeesta, neppisautosta, kaulakorusta, heijastimesta, lankakerästä ja henkarista. Vauva katseli sitä mielellään.

  2. Varmaan siitä asti, kun itse lakkasin olemasta lapsi jonka hinkui muovilelujen perään, oon miettinyt että miksi ihmiset (ketkä ihmiset, en tiedä, mutta jotkut ihmiset kuitenkin) eivät enemmän anna varsinkin vauvoille leikittäväksi ja ihmeteltäväksi jotain semmosta, mikä ei nyt pakosti olis niin kallista ja uutta ja muovista. Klassinen juttu, mutta kun käpylehmät ja kodin esineillä leikkiminen oikeesti on muistaakseni aika rules, eikä niillä My Little Pony -kampaamoilla oikeasti voinut edes leikkiä mitään, katsella vain 🙂

    Ymmärrän että pienen ihmisen lelusta ei saa irrota asioita joihin voi tukehtua. Ymmärrän kans että jotkut uudet hienot lelut on varmaan oikeasti tosi aivoja kehittäviä, kun niissä on vähän mietitty että miten herätellä lapsen aisteja tms. Mutta tää mobile on tosi hyvä esimerkki siitä, että vauvalle tuskin olis mitään lisäbonusta siitä, että olisit ostanut kaupasta mobilen.

    Vauvalle tietty tuskin on myöskään ”oiii, ihanaa, ihan itte tehty” -bonusta, mutta aikuisille se toimii!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s