Laventeliruukku

 

 

 

 

Istutin parvekkeelle koriin laventelia. Nyt jos liikaa alkaa hermostuttamaan, voi käydä nuuhkimassa niitä, laventelin kun pitäisi rentouttaa. Alunperin tästä piti tulla amppeli, mutta amppeliketju ei kestänyt korin painoa. Se vääntyi ja yhtenä aamuna herätessä ihana amppelini olikin mukkelismakkelis parvekkeen lattialla. Onneksi kukat kuitenkin säilyivät ehjänä.

Sininen jakkara löytyi viime keväänä roskalavalta. Roskalavasisustuksen hyviä puolia on se, että tavaroihin ei kiinny liikaa, kun ne on löytänyt ilmaiseksi. Ne on helppo antaa eteenpäin, jos joku tarvitsee niitä enemmän tai jos itsellä ei enää ole niille käyttöä, etenkin kun tietää että jossain nurkan takana voi taas olla odottamassa tavara-aarre. Itse en erityisesti käy etsimässä roskalavoja, mutta minulla on tapana kurkata niille aina kun kuljen sellaisen ohi. Tämän jakkaran otin kivan taivaansinisen värin vuoksi.

Patsas korin vieressä esittää Fransiskus Assisilaista, joka on slow lifen edelläkävijä tuhannen vuoden takaa. Hän antoi koko omaisuutensa pois päällään olevia vaatteita myöten ja muutti hylättyyn kirkkoon palvelemaan Jumalaa ja köyhiä. Franco Zeffirelli teki 70-luvulla Fransiskuksen elämästä loistavan elokuvan Brother Sun, Sister Moon. Siinä Fransiskuksen aloittamasta liikkeestä etsitään yhtymäkohtia hippiliikkeeseen. Ihanat musiikitkin on tehnyt Donovan, joka myös itse esittää kappaleet. Leffa löytyy DVD:nä Länsimäen kirjastosta Vantaalta, mutta toki sen voi tilata omaan lähikirjastoon pk-seudulla. Suosittelen lämpimästi!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s