Hylätty pieni kaappi

Tämä pieni kaappi/hyllykkö on yksi lempiasioitani kodissamme. Kuva ei ole ihan onnistunut, se on vielä kauniimpi luonnossa. Kaappi on ollut meillä pitkään, itse asiassa mieheni löysi sen roskalavalta jo joskus ennen kuin aloimme seurustella. Säilytämme siinä kaikenlaisia pieniä meille tärkeitä asioita. Päällä olevan savipatsaan äidistä ja lapsesta sain mieheltäni lahjaksi. Se on peräisin Kierrätyskeskuksesta, mutta patsaan pohja paljastaa sen alunperin tulleen Bethlehemistä. Punaiset neilikat kasvatin parvekkeella – tai itsestään ne oikeastaan kasvoivat, kunhan kastelin – ja niiden maljakkona toimiva harmaa munakuppi on sekin Kierrätyskeskuksesta, hinta 50 senttiä.

Kaapista huomaa, että se on jonkun huolella tekemää käsityötä. Minusta onkin tosi surullista, että se on löytynyt roskalavalta. Miten joku voi heittää tällaisen asian pois? Helsingissä ainakin Pelastusarmeija ja Kierrätyskeskus hakevat ilmaiseksi käytetyt tavarat kotoa, joten ei se tavaran laittaminen kiertoon kovin vaikeaa ole.

Minulle ilmastonmuutosta ja luonnonsuojelua tärkeämpää on ihmisten hyvinvointi. Kierrätyksessä onkin minulle kyse ihmisten työn ja ajan kunnioittamisesta. Tuntuu vain kaiken järjen vastaiselta heittää pois jotain ihan käyttökelpoista jonka eteen joku on tehnyt ison työn, niin että joku joutuu taas raataamaan hikipajassa tehdäkseen uuden tavaran sen vanhan tilalle. Sama pätee myös pienemmässä mittakaavassa omaan elämääni – miksi raataa kuukausi saadakseni uuden sohvan, kun Kierrätyskeskuksesta saan sellaisen puolen päivän palkalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s