Kierrätetty hääpuku

Erään hääpuvun tarina:Puolitoista kuukautta aikaa järjestää häät. Me emme halunneet turhaan odotella. Ensimmäiset kaksi viikkoa käytin vimmattuun neulomiseen, kun yritin valmistaa itselleni mekkoa paksusta valkoisesta villalangasta, ilman ohjetta tietenkin. Kun kahden viikon kuluttua totesin epäonnistuneeni ja että kaikki mitä olin saanut valmiiksi pitäisi purkaa, luovutin.

Sen jälkeen lähdimme kaasoni kanssa kiertämään hääpukuliikkeitä, ja eteeni tuotiin kerta toisensa jälkeen järkyttävän hintaisia, hintaansa nähden todella huonolaatuisia ja persoonattomia mekkoja. Tuntui siltä, että ainoa vaihtoehto olisi valita huonoista vähiten ikävä. Lopulta epätoivoisen etsinnän jälkeen kävimme vielä Hakaniemen UFF:lla, missä SE odotti minua: kaamea 80-luvun puhvihihainen muovihelmihirvitys, mutta malliltaan juuri minun vartalolleni sopiva.

Samaan aikaan (tuleva) mieheni oli huomannut, että hänen kaveriltaan saama kangaspala, jota oli pitänyt keittiön verhoina, olikin itse asiassa laadukasta raakasilkkiä. Hän oli mennyt Remakeen, joka on vain kierrätysmateriaaleista vaatteita tekevä ompelimo, teettämään verhoista itselleen hääpukua. Minä menin perässä pukuni kanssa. Hirvittävä kimalteleva bolero lähti irti helposti, ja alta paljastui mekko joka oli lähellä sellaista josta olin haaveillut. Seuraavaksi sain kaivella Remaken suuria kangaslaatikoita ja pitsipusseja ja visioida, mitä mekolleni seuraavaksi tehtäisiin. Lopulta mekon yläosa vuorattiin vanhalla pitsipaidalla ja koristeeksi tuli kaunista leveää pitsinauhaa.

Usean sovituksen jälkeen puvut olivat valmiit muutamaa päivää ennen hääpäivää ja lopputuloksena oli, että saimme kuukaudessa edulliset, uniikit, itse suunnitellut ja meidän mittojen mukaan tehdyt puvut!

Hääpukuja ei varmaan koskaan kyllästy katselemaan, vaikka sellaista ei toivon mukaan koskaan enää tarvitse itselle tehdä tai teettää…

Yalo:n kautta voi tilata Willattaren kierrätysmateriaaleista tehtyjä hääpukuja. Tämä on tehty huovutetuista pitsiverhoista.

VintageDress myy vanhoja hääpukuja, joiden hinnat tosin ovat uusien luokkaa. Mutta kai sitä tyhmemminkin voisi rahansa käyttää, jos sitä sattuu olemaan ylimääräistä.

Tämä Valovuohen neulottu mekko olisi mielestäni tosi kaunis luonnonvalkoisena.

Tämän Kiertääkö Designin kierrätysmateriaaleista valmistetun mekon voi tilata myös hääpuvun värisenä.

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Kierrätetty hääpuku

  1. Paitsi, että tuossahan se on ja minun koneeni latailee tätä sivustoa hyvin kummallisesti. Pahoittelut, mutta kiitokset jutuista. Olen suuret määrät postauksia lukenut juuri ja ne ovat kovin mukavaa vastapainoa ikkunan ulkopuoliselle elolle. T:Nea

  2. Se on Toi Toinen joka ei halua kuviaan nettiin, ja siksi esillä on vaan vähän tärähtänyt pussauskuva. Mutta saahan siitäkin jonkin käsityksen 🙂 Ja kivaa Nea kun oot tykännyt blogista 🙂

  3. Oi miten ihana idea tuo verhoista huovuttaminen! En tiedä riittävätkö kädentaitoni siihen oikeasti, mutta haluaisin itsekin yrittää tuollaisen tekemistä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s