Sormiruokailu: Kolme viikkoa takana

Iltayhdeksältä on Toukan nukkumaanmenoaika. Tänään jokin ei ole kohdallaan. Ihan niin kuin jotain olisi unohtunut… Imetys. Poika on syönyt viimeksi viisi tuntia sitten, ja ei ihme jos olo on vähän omituinen. Aiemmin kolme tuntia on ollut pisin väli, mitä on ilman maitoa voitu päivällä olla. Iltaruoaksi meni niin paljon herkullista bataatti-linssi-sosekeittoa, että maito vain unohtui välistä.

Oltiin viikonloppu kylässä ystävien luona, ja ruokailu oli kyllä tosi helppoa. Eväitä ei tarvinnut ottaa mukaan, kun pöydästä löytyi aina jotain sopivaa. Aamupalaksi syötiin tänään riisipuuroa, vadelmia ja koivunmahlaa, välipalaksi avokadoa ja iltaruoaksi tuota jo mainostettua soppaa. Soppa ei tosin mennyt sormiruokaillen – poika kun lusikan nähdessään välillä ottaa sen käteen ja syö itse, mutta useimmiten toteaa, että ruoan saa paremmin suuhun kun äiti tai isi laittaa sen sinne. Teenkin niin, että laitan lusikan Toukan eteen ja katson, mitä hän itse haluaa tehdä. Sillä tavalla soseruoankin syöttäminen lusikalla voi mielestäni olla lapsentahtista. Jos Toukka ei ole kiinnostunut ruoasta, en tuputa ruokaa ollenkaan vaan tarjoan jotain muuta tai odotan hetken ja tarjoan sitten uudestaan.

Toukka on nyt valtavan kiinnostunut kaikesta ruoasta. Kaikkea, mitä aikuisetkin syövät, pitäisi päästä itse maistamaan. Tämä tuntuu hyvältä herkkyyskaudelta kokeilla kaikenlaisia ruokia, ja toivonkin että poika pysyy yhtä kaikkiruokaisena myöhemminkin, kun nyt hyvään aikaan on päässyt kokeilemaan kaikenlaista, mitä vauvalle nyt vain voi antaa. Todella yllättävätkin asiat kelpaavat: En olisi kuvitellut vauvan pitävän hapankaalista tai kaalisalaatista, jossa on etikkaa, mutta yhtälailla nekin maistuvat niin kuin kaikki muukin ruoka. Vau. Kyse on varmasti myös vauvojen välisistä luonne-eroista, mutta voisiko lapsentahtisella syömisellä olla oma osansa tähän, että poika syö hyvällä ruokahalulla ihan kaikkea?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s