Kasvivärjäyskurssilla Valamossa, osa 1

Ensiksi täytyy sanoa, että kurssi on ollut aivan mahtava, erityisesti siksi että täällä on opetettu värjäystä vain suomalaisista kasveista ja ympäristöystävällisin menetelmin ilman mitään ympäristömyrkkyjä. Värien kirjo on aivan kaikkia keltaisen ja vihreän ja keltavihreän sävyjä ja muutamia erilaisia punaisia – pohjoisen luonnon kauneutta, suomalaisille sopivia värejä. Parin hyvin intensiivisen päivän aikana olen värjännyt 800 grammaa lankaa, niistä vielä lisää kuvia myöhemmin!

Vaikka päivät ovat olleet tosi pitkiä, olen nauttinut joka hetkestä. On ollut ihanaa saada ihan rauhassa olla metsässä keräämässä kasveja, keskittyä käsillä tekemiseen ja opetteluun ja nauttia luostarin ilmapiiristä. Siippa on hoitanut Toukkaa melkein koko ajan, toki olen välillä käynyt auttamassa. Minulle se on tärkeää, että siippa saa kokemuksen siitä, millaista on olla vauvan kanssa koko päivä. Tuntuu helpommalta ajatukselta jaksaa ne päivät syksyllä kun siipan pitää koko päivä lukea tenttiin tai muuta, kun tietää että hän on kokenut miten väsyneeksi sitä tulee vaikka on ”vain” vauvan kanssa.

Yhdellä kurssilaisella on muuten 50 omaa lammasta. Ostin häneltä vielä lisäksi valkoista ja ruskeaa käsittelemätöntä villalankaa, jossa on villarasvaa jäljellä (eli mahtavaa lankaa esim. vaippahousuihin!). Osa meni värjäykseen ja osa jäi luonnonväriseksi vauvanvaatteisiin. On ilo ostaa lankaa, josta voi olla varma, että lampaita on pidetty hyvin ja kemikaaleja käytetty mahdollisimman vähän. Anjan lankaa voi ostaa täältä, suosittelen!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s