Kokkausta koko perheelle

Kahden kuukauden kesälomareissujen jälkeen ollaan palattu kotiin, ja olo on huojentunut. On arjen pyörittäminen täällä helpompaa. Sormiruokailukin saa nyt uuden vaihteen päälle. Nyt on nimittäin niin, että kun ollaan oltu kyläilemässä ja ravintoloissa syömässä, minulla ei ole ollut malttia antaa vauvan syödä itse. Siihen ei ole ollut aikaa eikä minulla ole ollut jaksamista olla koko ajan siivoamassa. Hetken jo syyllistin itseäni siitä että olisin epäonnistunut kiintymysäiti kun lapseni syökin minun sormistani… mutta höpö höpö, eihän se hyvä äitiys nyt siitä ole kiinni. Mikähän äitihormoni se on joka saa syyllistymään joka hölmöstä pikkujutusta, ja miten sen saisi pois päältä?

Mökkinaapurit olivat tuoneet meille mökille punaisen vanhan syöttötuolin, joka on ihan mahtava, sellaista vanhaa klassikkomallia jonka voi kääntää niin, että siitä tulee lattian tasassa oleva tuoli ja pöytä. Olen huomannut, että se on meille tosi hyvä paikka sormiruokailulle. Niin hyvä, että toimmekin sen mökiltä kotiin. Toukka voi istua siinä rauhassa tutkimassa ruokaa ja minä voin hääräillä vähän kauempana. Syömisestä tulee meille molemmille helpompaa, kun hermostunut ja yliavulias esikoisen äiti (=minä) ei ole kaiken aikaa vieressä tuijottamassa. Menee kesäkurpitsan pala taas ominkin sormin suuhun. Lattialle ostin Eurokankaasta vahakangaspalan, jolta pudonneet palat voi nostaa takaisin pöydälle. Illalla vain kangas sitten laitetaan muun vauvapyykin kanssa pesuun. Nyt käytössä on myös oma pakastin, niin että vauvalle sopivia sormiruokia voi tehdä valmiiksi niitä päiviä varten, kun itse syö jotain hankalaa tai ei ehdi syödä ollenkaan kunnolla.

Yleensä tosin sormiruoat syntyvät helposti muun ruoanlaiton ohessa. Tässä kuvassa on kesäkurpitsa-linssikastiketta tulossa. Lopuksi otan Toukan annoksen kattilasta ja laitan vasta sitten ruokaan vähän suolaa. Muita mausteita kyllä käytän – yrttejä enimmäkseen. Etenkin keitoissa ja kastikkeissa sormiruokapalojen teko on helppoa. Joinain päivinä olemme kyllä koko perhe syöneet ruokamme tikkumuodossa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s