Nukkumatti kummipojalle

Kummipojan ristiäiset ovat huomenna ja halusin tehdä jotain itse lahjaksi. Toisaalta halusin myös päästä jo kokeilemaan noita itsevärjättyjä lankoja, ja tehdä jotain pienempää jonka saisi nopeasti valmiiksi. Tähän meni aikaa noin viikko, kun joka päivä otti pienen hetken neulomiselle, vaikka nukke onkin paljon isompi kuin mitä kuvasta voisi luulla – korkeutta on lähes 30 senttiä.

Lankana on villalankaa. Vartalo on värjätty koivun ja pajun värjäysliemillä, joilla oli jo yksi satsi värjätty, ja lakki pajunkuorella. Vielä muutamia viimeistelyjä nukkeen on tulossa, mutta ne eivät ehdi kuvaan, kun ne taitavat jäädä huomisen automatkalle…

Mallin löysin ihanasta Unileluja, pehmoeläimiä & nukkeja -kirjasta, jonka ohjeista melkein jokainen on sellainen, jonka haluaisi neuloa. (Kirjan voi tilata helposti esim. täältä.) Varmasti teenkin vielä jotain noista ennen kuin palautan sen kirjastoon.

Pään täytteeksi halusin luomupuuvillaa. Askartelukaupoista sitä ei saanut, joten lopulta kävin Ruohonjuuressa ostamassa pussillisen. Hinta oli 4 euroa ja sillä täyttää useamman pienen pehmolelun ja voi olla varma eettisyydestä ja myrkyttömyydestä pienelle vauvalle, joten ostos oli kyllä koko rahan arvoinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s