Kahden tunnin kilpikonnakauluri

Elämän numerot alkaa käydä kaiken aikaa vain isommiksi. Siihen on ehkä kaksitoista vuotta, että valmistun yliopistosta. Vaikka en ihan lähellä kolmeakymmentä vielä olekaan, ystäväni mielestä minulla on jo kolmenkympin kriisi meneillään. Seuraavat 20… 30… 40… tai siis loppuelämäni ajan olen vastuussa nappulasta joka sanoo minua äidiksi.

Kyllä siinä alkaa pientä päätä huimata. Onneksi aika on kuitenkin tässä ja nyt, ja siitä muistuttamaan kehitin kahden tunnin käsityön. Jotain, minkä saa valmiiksi hetkessä, mikä on ihanan konkreettista, josta näen heti mitä olen tehnyt ja saan saman tien valmiista työstä iloa. Jotain selkeää elämän epävarmuuden keskelle. Paksut puikot (15mm), paksua lankaa ja ei edes kaulahuivia vaan mahdollisimman vähän työtä eli pieni suorakulmio, josta tuli kilpikonnakauluri.

Tämän suojaan voi mennä piiloon niin kuin kilpikonna jos syyspäivät käy liian harmaiksi!

Tämän tekeminen on siis helppoakin helpompaa. Valitse paksua lankaa, jotta kaulurista tulee tukeva. Luo silmukoita puikoille noin 55 sentin matkan. Neulo nurjalla puolella yksi kerros nurin. Jatka sen jälkeen helmineuletta (*10, 1s*, niin että nurjalla puolella aloitat nurjalla silmukalla ja oikealla puolella oikealla) n. 13 cm, tai miten korkean kauluksesta haluatkaan. Neulo sitten vielä yksi kerros nurjalla puolella nurin ja yksi kerros löyhästi oikeaa ja päättele. Ompele yhteen putkiloksi. Laita kaulaan.

En muista tämän langan nimeä, jota tähän käytin. Sitä löytyi vielä kaapista yksi vyyhti, joka oli jäänyt aiemmasta käsityöstä jäljelle. Lanka on villasekoitelankaa, jossa paksuus vaihtelee tosi paljon, joten pinnasta tulee hyvin elävä. Värejäkin on samassa langassa luonnonvalkoista, -ruskeaa ja -harmaata.

Hmm, ehkä sitä vois käyttää sisälläkin kun se lämmittää niin mukavasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s