Aleksis Kiven torttu

Mikä pettymys herätä jonkun kirjailijan liputuspäivänä, kun kyseessä ei olekaan Runebergin päivä. Kysynpähän vaan, että mitä pointtia on juhlapäivässä, jos siihen ei liity mitään konkreettista sisältöä, eli herkkua? Kirjoitin tästä facebookiin, ja niin monet jakoivat huoleni asiasta, että oli ryhdyttävä tuumasta toimeen ja kehitettävä itse Aleksis Kiven päivän leivonnainen. Se ei saisi olla mitään liian monimutkaista, jotain hyvin perinteistä, suomalaista, yksinkertaista, vuodenaikaan sopivaa….

Aleksis Kiven torttu

  • 100 g voita
  • 1,5 dl piimää
  • 1 dl 4 viljan hiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 4 dl ruisjauhoa
  • 2 dl raakaruokosokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • 3 dl puolukoita
Ota voi lämpiämään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Nypi notkea voi, piimä ja kuivat aineet taikinaksi. Sekoita sitten muna taikinaan. Laita taikinasta noin puolet voidellun korkeahkon halkaisijaltaan 20-25cm vuoan pohjalle. Itse käytin korkeaa savivuokaa. Kaada päälle puolukat. Laita loput taikinat tasaisesti puolukoiden päälle. Paista uunissa 175 asteessa n. tunti ja tarjoile jäätelönokareen kera. Yksinkertaista mutta tosi herkullista!
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s