Hei, kivaa!

Blogien maailma on minulle melko tuntematon. Kun päätin kokeilla blogin pitämistä, kahlasin aika monta blogia läpi etsien ideoita siitä, mistä tässä oikein on kyse. Itse nimittäin aloitin ”bloggaamisen” yli 12 vuotta sitten. Silloin vain blogeja kutsuttiin ”nettiksiksi”, niiden html-koodi piti tehdä itse ja enimmäkseen niissä kirjoitettiin aika henkilökohtaisellakin tasolla omasta elämästä ja kuulumisista. Blogipalveluita ei ollut, vaan nettipäiväkirjoja pidettiin omalla kotisivulla. Siihen aikaan niitä ei ollut montaa, parikymmentä varmaankin Suomessa. Monia ystäviäni, jotka pitivät blogia, haastateltiin sanomalehtiin, niin uusi ilmiö vielä oli.

Siihen aikaan kaikki eivät vielä olleet internetissä. Vanhemmat, isovanhemmat ja luokkakaverit eivät välttämättä olleet vielä edes kokeilleet koko juttua. Internet tuntui omalta leikkikentältä. Lopetinkin nettikseni pitämisen, kun yhtenä päivänä blogiani kävi lukemassa 60 ihmistä. Se tuntui liian paljolta. Sama luku vaikuttaa nyt olevan tällaisen suht tuntemattomankin blogin, kuten tämä, normaali päivän kävijämäärä.

Mitä nörtit edellä, sitä muut perässä. Internet on muuttunut, ja se on hyvä. Nykyään täällä ovat melkein kaikki ja tietoa löytyy melkein kaikesta ja minusta on äärettömän kiehtovaa, miten tiedon vapautuminen ja kommunikaation helpottuminen internetissä muuttaa maailmaa, niin yhteiskunnan kuin yksilöidenkin tasolla. Samalla blogitkin ovat muuttuneet. En enää voisi kuvitella kertovani mitään kovin henkilökohtaista täällä. Sen sijaan yritän kirjoittaa henkilökohtaisen elämäni onnellisista asioista yleisellä tasolla niin, että ne voisivat tuoda jotain hyvää muidenkin elämään. Samalla niistä kirjoittaminen saa etsimään arjesta uusia kauniita asioita. Minulle se on erityisen tärkeää siksi, että äitiyteen sopeutuminen on ollut aika raskasta. Blogin avulla löydän kodista, arjesta ja perheestä sellaisia hyviä asioita, joita en aiemmin ole osannut arvostaa.

Yksi minulle uusi blogimaailman asia on tunnustusten antaminen. Sain tällaisen Ruusutarhan blogistilta. Tosi kiva tapa kertoa, että joku tykkää!


Tunnustukseen liittyy kymmenen kysymystä, joihin vastaan tässä.

1. Lempiväri(t): kaikki
2. Lempieläin: no vaikka mursu… miten sellaista voi valita?
3. Onnennumero: 777
4. Alkoholiton lempijuoma: kaakao
5. Facebook vai Twitter: facebook
6. Mistä pidät: elämä, rakkaus, kauneus, totuus, toivo, usko, uudet aamut, uudet alut, auringonvalo, rauha, luonto, koti, lapset, sellaisen työn tekeminen joka samaan aikaan antaa muille ja itselle, uuteen kulttuuriin tutustuminen, anteeksinanto, avarakatseiset ja hyväsydämiset ihmiset, lukeminen, opiskelu, käsityöt, pyöräily, tanssi, blablablaaa, kaikki maailman kivat ja hyvät ja ihanat asiat!
7. Lahjojen antaminen vai saaminen: antaminen, ehdottomasti! saaminenkin on kivaa, mutta nautin vielä paljon enemmän siitä kun on onnistunut valitsemaan juuri oikean lahjan jollekin, sellaisen joka on sitä mitä se juuri haluaa ja tarvitsee mutta ei vielä tiennyt vaan sitä itse! helppoa se ei ole, mutta joskus natsaa, ja se on mahtavaa.
8. Lempimuoto: pehmeä ihminen
9. Lempipäivä: sunnuntai
10. Lempikukka: kanerva

Tunnustuksen annan eteenpäin kahdelle blogille: Sekunnit ja tunnit ja Ninnuska

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s