Kolme klassikkokirjaa joita lukea joulua odotellessa

Gunhild Sehlinin Marian pieni aasi on suloinen kirja, jossa joulun kertomus kerrotaan sen aasin näkökulmasta, jolla Maria ratsasti Nasaretista Betlehemiin. Kirja sopii mielestäni ala-asteikäisille lapsille ja myös kaikille vanhemmille. Lyhyitä lukuja voi lukea joulukalenterin tapaan, yhden päivässä, kulkien pyhän perheen kanssa kohti joulun ihmettä.

 


Tämän joulun uusi ystävä on minulle Jostein Gaarderin Joulumysteerio. Löysin sen lastenkirjaosastolta ystävän suosittelemana, mutta olen kirjasta ihan haltioissani vaikka se muka lapsille oliskin suunnattu… Kirjassa on samaa lumoa kuin Sofian maailmassa, jonka ahmin kahdessa päivässä yläasteikäisenä, mutta teksti on kevyempää lukea. Kirjassa pieni poika saa maagisen joulukalenterin, joka johdattaa hänet historian halki Betlehemiin.


Charles Dickens on yksi nuoruuteni lempikirjailijoista. Hänen joulukirjansa Saiturin joulu on edelleen ajankohtainen klassikko siitä, mikä elämässä on oikeasti tärkeää ja mistä joulussa on kyse. Ja tykkään myös siitä Aku Ankka -versiosta, joka kirjasta näytetään usein jouluisin televisiossa. 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s