Killing Us Softly

Välipäivien alennusmyyntien kunniaksi ajattelin palata yhteen lempiaiheistani. Katsoin jokin aikaa sitten tämän herättävän dokumentin, jossa entinen malli ja pitkän linjan feministi kertoo siitä, miten mainoksilla järjestelmällisesti latistetaan naisten itsetuntoa ja halutaan saada heidät ajattelemaan, että uusimmat vaatteet ostamalla he voivat päästä vähän lähemmäksi sitä mahdotonta unelmaa kauneudesta ja hyvästä elämästä, minkä mainokset esittävät. Tavallaan siinä ihmiset vapaaehtoisesti suostuvat orjuuteen, elämään kuluttamisen kautta tunteakseen itsensä hetken ajan onnelliseksi. Se kuvio ei palvele tavallisten ihmisten etuja vaan vain niitä jotka tahkoavat rahaa kulutuskulttuurista. (Toki sama kuvio toistuu muissakin asioissa kuin vaatteissa – omaa identiteettiä ja elämänsisältöä rakennetaan samoin mm. sisustamalla, elektroniikkaa ostamalla… tapansa siihen kullakin.)

Ajattelet varmaan, että mitäs tässä nyt on uutta. Tämä on kuultu aiemminkin. Niin on, mutta tämä dokumentti auttoi ainakin minua irroittautumaan tuosta kuvioista lisää. Dokumentissa esimerkiksi näytetään, miten muutenkin todella laihoista ja kauniista malleista photoshopataan mainoksia varten vielä laihempia ja virheettömämpiä, niin että he itsekin kokevat riittämättömyyttä mainosten naisten rinnalla – naisten joita ei ole olemassakaan.

Ja tässä se onkin alla, kahdessa osassa! Toivottavasti nautit siitä yhtä paljon kuin minä!

PS. Kyllä minäkin kävin niissä alennusmyynneissä. Tajusin vihdoinkin, että tämän ikäisenä pitää jo mennä aikuisten vaatekauppaan, jotta löytää istuvat ja mukavat housut. Vihdoinkin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s