Äitien flunssa

Yösyöttö-romaanista opin uuden käsitteen: Äitien flunssa. Se tarkoittaa sitä, että kun isä on kipeänä, hänen ei tarvitse mennä töihin vaan saa rauhassa levätä sängyssä koko päivän kun äiti hoitaa lasta. Mutta kun äiti on kipeänä, isän täytyy silti mennä töihin ja äidin hoitaa kipeänä lasta niin kuin kaikkina muinakin päivinä.

Näin opiskelijaperheessä tilanteeseen tulee vielä omat mutkansa. Luennoista ei voi ottaa lomaa, joten isäkuukausia tai isyyslomiakaan ei opiskelijoilla tunneta. Ei muuten edes äitien hoitovapaata – kaikki se aika kun hoidan alle 3-vuotiastani kotona vanhempainrahakauden jälkeen kuluttaa opintoaikaani. Se jos mikä on väärin. Itse ilmoitinkin heti alkuun yliopistolla ohjaavalle opettajalleni etten tule valmistumaan lähellekään tavoiteaikaa. Se ei onneksi tuntunut olevan kenellekään ongelma.

No niin, nyt olen siis siinä flunssassa. Mutta tänään Siipalla ei onneksi ole koulua ja minä olen saanut nauttia harvinaisesta herkusta – aamulla sain jäädä makaamaan sänkyyn, sain aamiaisen vuoteeseen ja eilen vielä postissa tuli tilaamani mahtava kirja, Dorothy Dayn omaelämänkerta The Long Loneliness. Dorothy Day oli 1900-luvulla vaikuttanut katolinen journalisti ja radikaali, joka teki hienon elämäntyön köyhien aseman parantamiseksi Yhdysvalloissa. Tällaisia esikuvia nuoret naiset tarvitsevat! Kirjaa lukiessa tuntuu että olen löytänyt uuden sielunystävän toiselta vuosisadalta.

Ps. Mikä siinä on että pitää sairastua osatakseen levätä? Silloin kun minulla on omaa aikaa, tuntuu että se pitää käyttää tehokkaasti hyödyksi, kun sitä on niin harvoin. On vaikeaa vaan mennä peiton alle teemukin ja hyvän kirjan kanssa, vaikka juuri se olisikin se mistä eniten nauttisi pimeinä talvi-iltoina. Ennen lasta yritin opetella olemaan ahkerampi, nyt yritän opetella välillä laiskottelemaan ihan vaan hyödyttämänä.

Yksi ajatus artikkelista “Äitien flunssa

  1. Minäkin sain juuri kokea tuon äitien flunssan… olipa ikävää. Ei se, että oma olo kurja, mutta harmitti se väsymys, kun tuntui ettei oikein mitään jaksa pienen kanssa 😦

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s