Elokuvia äitiydestä

Myönnetään: pidän romanttisista komedioista. Minun on pitänyt kulkea pitkä matka, että olen kehdannut myöntää sen itselleni (ja vielä pidempi että olen myöntänyt sen muille), mutta näin se vain on. Pidän sellaisista romanttisista komedioista, jotka ovat oikeasti hauskoja, nokkelia, suloisia, joista tulee hyvä mieli loppupäiväksi ja jotka saavat maailman näyttämään vähän vaaleanpunaisemmalta.

Valitettavasti vain olen alkanut kasvamaan tästä lajityypistä ulos. Koko ajan alkaa olla kauempana omasta elämästä se, että nuori, nätti nainen etsii itselleen Sitä Oikeaa… Nuori ja nätti tietysti olen vielä, mutta ”se oikea” tai ”unelmien prinssi” on jo löytynyt, ja yksikään näistä elokuvista ei ole antanut neuvoja siihen, mitä tehdä siitä eteenpäin. Elämä kun ei siihen lopu, vaan siitä alkaa uusi ja monessa mielessä haastavampi elämänvaihe.

Onneksi, onneksi olen löytänyt muutaman elokuvan, jotka ovat hauskoja, nokkelia, suloisia, tarpeeksi helppoja että niitä jaksaa väsynyt äitikin katsoa, ja jotka kertovat äidiksi kasvamisesta ja äitiyden hyvistä ja hankalista hetkistä. Vähissä ne kyllä ovat, mutta tässä nämä kaksi…

 

Uma Thurmanin tähdittämä Motherhood kertoo bloggaavan newyorkilaiskotiäidin yhdestä kaoottisesta päivästä, jonka aikana ehtii kokea kaikki äitiyden tunteet ihanasta liikutuksesta ja riemusta pakokauhuun asti. Jostain syystä elokuva ei ole saanut kovin hyviä arvosteluja, mutta ehkä arvostelijat eivät ole olleet itse pienten lasten äitejä? Itse tätä katsoessani ajattelin, että just tolta mustakin tuntuu.

 

 

Away we go (suom. Kohti uutta) on elokuva perhe-elämästä hipstereille. Se kertoo kolmikymppisestä pariskunnasta, jotka lasta odottaessaan tajuavat, että heidän elämänsä on pahasti keskeneräistä eivätkä he oikeastaan tiedä, millaista elämää haluaisivat viettää. Siksi he lähtevät matkalle etsimään paikkaa, jossa voisivat elää hyvää elämää. Elokuva on hauska ja koskettava ja sopivan hidastempoinen. Minua hieman häiritsi se, miten heidän matkalla kohtaamansa ihmiset olivat aika stereotyyppisia, mutta sen asian korvasi harvinaisen hyvät musiikit, jollaisia elokuvaan voi näköjään laittaa vain jos se ei ole tarkoitettu valtavirtaelokuvaksi.

Siis. Kaksi elokuvaa. Minusta on aika surkeaa, etten ole löytänyt enempää kiinnostavia ja hauskoja elokuvia pienten lapsen äitinä olemisesta. Luulisi etten ole ainoa äiti, joka haluaisi katsoa jollain tavalla omaa elämäntilannetta sivuavia elokuvia? Pakkohan näitä on olla lisää? Laittakaa vinkkejä tulemaa!

 

 

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Elokuvia äitiydestä

  1. Katsoin vähän aikaa sitten Horse Boy nimisen dokumentin. Se on kuvaus vanhemmuudesta, joskin muistakin asioista. – Anni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s