Myrkytön vauvanukke

Olen jo jonkin aikaa yrittänyt etsiä nukkea, josta tietäisi varmasti, että sen teossa ei ole käytetty ftalaatteja. Kaikki varmaan tietävät miksi on hyvä juttu että lapsella on nukke jota hoivata, mutta ftalaateista yllättävän moni ei ole perillä. Ne ovat muovin valmistamisessa käytettäviä aineita, joiden tehtävä on muovin pehmentäminen. Niitä löytyy siis useimmista pehmeistä muoveista, myös mm. leluista ja lasten vaatteista, joissa on muovisia kuvia. Ikävää niissä on se, että altistus ftalaateille voi vaikuttaa lisääntymiskykyyn. Tietysti suomalaisissa leluissa on raja-arvot sille, paljonko ftalaatteja niistä saa löytyä – mutta entä sitten kun niitä onkin kaikissa leluissa, kodin muovisissa säilytysastioissa ja vaatteissa vielä lisäksi?


Ja sitten asiaan: Pieni nettikauppa Ellan nalle myy niitä myrkyttömiä nukkeja. Valikoimissa on erilaisia nukkeja ja nuken vaatteita. Plussaa tulee vielä siitä, että kaupasta löytyy useampi erilainen tummaihoinen nukke. Minä haaveilen Toukalle tästä Baby Pure -vauvanukesta, jonka vaatteetkin ovat luomupuuvillaa.

Viime viikolla olin Toukan kanssa ystävien luona kylässä, jossa Toukka retuutti sydämellisesti baby bornia ympäri taloa ja toi sen välillä minulle hoidettavaksi. Se oli vaan ihan ylisuloista…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s