Himoitse, leiki ja rakasta

Kysyin jonain vaikeana päivänä facebookissa kavereilta vinkkejä siihen, miten kotiäitinä kestää olla. Siitä on jo kuukausia aikaa ja en muista kaikkia vastauksia. Yksi tuttava suositteli Suvi Tirkkosen kirjaa Himoitse, leiki ja rakasta. Avioliiton pelastustarina, jonka lopulta sain kirjastosta vasta tällä viikolla, kun varausjono oli niin pitkä.

Toisin kuin muut avioliitto-oppaat, tämä kirja ei listaa kymmentä kohtaa, mitkä pitää muistaa parisuhteen hoidossa, ei sano parisuhteen hoidon olevan kovaa ja suunnitelmallista työtä eikä kannusta puhumaan tuntikausia kaikista parisuhteen erimielisyyksistä ja kipukohdista. Lähestymistapa on aivan erilainen, ja – toimiva. Tirkkonen kertoo kirjassa omasta avioliitostaan, joka eli kylmännihkeänä yli 20 vuotta, ja miten yllättävillä keinoilla sai suhteen liekin puhkeamaan samanlaiseen roihuun kuin mikä siinä oli seurusteluaikoina. Omaa tarinaansa kertomalla hän antaa hyviä, konkreetteja neuvoja siihen, miten jokainen voi saada sen aikaan aivan perusasioista aloittamalla. Hän kehottaa ensiksi nauttimaan omasta elämästään, ottamaan selvää miten voi olla itse onnellinen. Parisuhdevinkit hän ammentaa muodikkaasti kivikaudelta ja unohtaa tuntikausien terapiasessiot ja muistuttaa kosketuksen tärkeydestä. Kun oma elämä ja parisuhde on hoidettu kuntoon, on lasten vuoro ja lasten hyvinvointi tuleekin oikeastaan jo itsestään, sillä onnellisten vanhempien kotona kasvaa onnellisia lapsia. Hän kertoo, että lapsilta parani jopa fyysisiä sairauksia, jotka olivat johtuneetkin kodin stressaantuneesta ilmapiiristä.

”Tuntuu kuin olisimme siirtyneet eleettömästä ja surumielisestä eurooppalaisesta ”laatudraamasta” amerikkalaiseen hömppäelokuvaan, jossa ongelmia lähdetään ratkaisemaan vimmalla ja myös onnistutaan siinä. Eurooppalainen avioliittokuvaus taiteessa alkaa siitä, kun asiat ovat selittämättömästä syystä menneet pieleen ja sitten vaikeuksien kanssa vain eletään ja lopulta kaikki osapuolet lähtevät tyhjin käsin kukin tahoilleen. Meidän tarinamme sai hömppäelokuvien onnellisen lopun, eikä meitä hävetä yhtään.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s