Hyvin suklainen suklaakakku

Söin Valamossa herkullista, mehevää suklaakakkua, joka näytti kuivakakulta mutta oli kaikkea muuta kuin kuiva. Mökillä piti kokeilla heti tehdä samantapaista omalla tavalla iltapäiväkahvin kaveriksi. Tämä on minusta kiva tapa syödä suklaalevy – levy riittää pidempään ja samalla saa päivän annoksen pähkinää ja kookosöljyä.  Tässä reseptini:

Hyvin suklainen suklaakakku

  • 2 dl intiaanisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoa ja 3 dl grahamjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl reilun kaupan kaakaojauhetta
  • 1 dl mantelia palasina
  • 1 dl kookoshiutaleita/-lastuja
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 2 luomukananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, öljy ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Leikkaa suklaa n. 1x1cm kokoisiksi paloiksi ja lisää taikinaan. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 1 tunti. Leikkaa sopivan muhkeiksi paloiksi.

Vinkkejä:

  • Kakun voi tehdä myös spelttijauhosta.
  • Herkullista tarjoiltuna hieman lämpinänä tuoreiden marjojen ja vaniljakastikkeen kera!
  • Kakusta saa helposti vegaanisen, kun käyttää maidotonta suklaata ja korvaa kananmunat esim. pellavansiemenlimalla.
Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Hyvin suklainen suklaakakku

  1. Tein kakkua tänään, ohjettasi hieman muunnellen sen mukaan mitä kaapista löytyi. Hyvää tuli! Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä olet Valamossa tehnyt, oletteko olleet koko perheellä. Minulla on haaveena päästä käymään siellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s