Earthship

Minä olen haaveillut talosta, jota ei edes tarvitsisi sisustaa. Kauniit lattiat, seinien värit ja tapetit toki tekevät jo paljon, ja nyt meillä on ihana koti jossa asua. Mutta kyllä tässä laatikossa asuessa silti tulee ihmeteltyä ihmisten mielikuvitusten puutetta… Kun niitä muotoja on niin monenlaisia muitakin! Steinerin opeista en muuten niin välitä, mutta jotain ne antroposofit ovat oivaltaneet siinä, että välttelevät suoria kulmia ja rakentavat tällaisia taloja:

No, vaikka mielikuvitusta olisikin, on muiden kuin laatikon muotoisten talojen rakentaminen kalliimpaa ja työläämpää. Tämä rakennus on tehty alunperin työpajaksi ikkunoiden valmistamista varten, kun erikoisen muotoiset ikkunat piti jokainen tehdä käsityönä.

Erilaiset hobbitinkolot viehättävät minua myös. Simon Dale rakensi kolon perheelleen ilman mitään aiempia rakennustaitoja ja enimmäkseen itse keräämistään luonnonmateriaaleista. Talon hinnaksi tuli 3000 puntaa, mutta toki Walesissa on suotuisempi ilmasto kuin täällä Suomessa, mikä helpottaa rakentamista. Linkin takaa löytyy lisää kuvia ja tietoa talosta.

Oma viehätyksensä on myös kylässä, joka on rakennettu sademetsän latvustoon. Kylän perustajat olivat ilmeisesti ajatelleet, että kun maailmassa voi asua missä haluaa (kun on länsimaalainen), miksei sitten unelmoisi ihaninta paikkaa itselleen ja lähtisi toteuttamaan sitä.

Kaikista suurimman vaikutuksen minuun ovat kuitenkin tehneet Earthship-talot.

Earthshipit ovat taloja, jotka ovat sähkön, veden, lämmön ja osittain ruoankin suhteen omavaraisia. Ne pysyivät lämpiminä jopa Suomen talvessa, ja ne rakennetaan lähes kokonaan luonnonmateriaaleista ja kierrätysmateriaaleista, mm. käytetyistä autonrenkaista ja lasipulloista. Kaiken lisäksi ne ovat kauniita! Yleltäkin tuli dokumentti niiden kehittäjästä jokin aikaa sitten ja toivottavasti tulee vielä uudestaan, linkitän blogiin jos huomaan sen vielä uudestaan areenassa. Ilman tekstitystä, englanninkielisenä se löytyy kyllä youtubesta. Hei, laitanpa sen muuten vielä tähän loppuun! Tämän dokumentin katsottua tuli taas kerran vaan ihmeteltyä, että kun ratkaisuja ihmiskunnan ongelmiin on olemassa, niin miksi, miksi…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s