Suklaapikkuleivät

Meillä ei ole pariin viikkoon ollut kameraa. (Meillä ei siis edes ole kameraa, vaan sellainen on ollut lainassa tosi pitkään…) Onneksi olin tehnyt paljon blogipostauksia varastoon, mutta nyt piti tyytyä kännykkäkameraan. Purkista piti nimittäin saada kuva, ennen kuin se on tyhjä. Ehkä oli niin masentavaa joutua kuvaamaan kännykällä, että en jaksanut edes rajata kunnolla.

Minulla on tässä viimeisen puolentoista kuukauden ajan ollut projektina löytää mahtava suklaakeksiresepti. Viimeiset… tosi monta vuotta olen syönyt melkein jokaisten kuukautisten alkamispäivänä paketin suklaakeksejä, ja nyt aloin vaan miettimään, että mitä minä teen, kun kerran osaan itsekin leipoa? Siitä se sitten lähti, ja tämä kolmas satsi oli jo niin onnistunut, että siitä kehtaa kirjoittaa. (Kuvassa siitä on jäljellä n. neljäsosa…) Ainoa vaan, että näitä ei tule syötyä vain kuukautisten aikaan, vaan joka päivä. Aamupalaksi, välipalaksi, evääksi ja iltapalaksi.

Resepti on alunperin peräisin joltain Siipan entiseltä naapurilta, tässä vähän muokattuna. Tästä reseptistä tulee yksi pellillinen, itse olen tehnyt tupla-annoksia.

Suklaapikkuleivät

  • 4,5 dl täysjyväspeltti- tai täysjyvävehnäjauhoa
  • 150 g voita
  • 0,75 dl kylmäpuristettua kasviöljyä, esim. kaakao, kookos tai rypsi (että tulisi parempi mieli)
  • 1 dl intiaanisokeria
  • 1 dl reilun kaupan kaakaojauhetta

LISÄKSI voit valita erilaisia täytevaihtoehtoja, joista tässä esimerkkejä!

  • 1 dl kuivattua karpaloa ja 1 dl valkosuklaata pieninä paloina (klassikko)
  • 1 dl rouhittua mantelia, 1 dl tummaa suklaata pieninä paloina ja vähäsen kuivattua omenaa (omena tuo mukavaa makeutta)
  • 1 dl rouhittua hasselpähkinää ja 1 dl tummaa suklaata pieninä paloina (mukavan yksinkertainen ja sopivan tumma)

Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi. Laita joukkoon öljy, sokeri, jauhot, kaakaojauhe ja valitsemasi herkkutäytteet. (Kirppu oli onnellisena mukana auttamassa äitiä, kun sai heitellä pieniä mantelin- ja suklaanpaloja taikinaan.) Muotoile n. 4 cm leveäksi pötkyläksi, kääri leivinpaperiin ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kun jähmettynyt, leikkaa hieman yli 1 cm paksuja viipaleita. Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia. Pikkuleivät ovat vielä pehmeitä, kun ne nostetaan uunista, ja ne jähmettyvät valmiiksi pellillä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s