Ftalaatteja lastenvaunuissa?

Siippa näytti Kemikaalicoktailista pari vuotta vanhan kirjoituksen, josta kyllä suu loksahti auki. Se on tosi hyvin kirjoitettu, joten en nyt referoi tähän kaikkea, vaan suosittelen lukemaan sieltä. Kirjoituksessa kerrotaan saksalaisesta testistä, jossa lastenvaunuista testattiin, onko niissä ftalaatteja (jotka ovat siis erityisesti pienille lapsille hyvin haitallisia kemikaaleja jotka voivat vaikuttaa mm. lisääntymiskykyyn), ja jokaisesta testatusta vaunusta niitä löytyi. Testissä olivat mukana kaikki tunnetuimmat lastenvaunumerkit. Niin käsittämätöntä, että ei ole koskaan edes tullut mieleen ottaa selvää lastenvaunujen turvallisuudelta tältä kannalta – luulin että olisi itsestäänselvyys, että niiden materiaalit on testattu haitallisten kemikaalien varalta! Ftalaattien ikävä puoli on vielä siinä, että ne eivät poistu pesussa. Joku väitti, että parissa vuodessa niistä suurin osa lähtisi, joten käytetyt vaunut olisivat ihan ok vaihtoehto, mutta en tiedä onko tämä totta. Tietääkö joku muu?

Onneksi Suomesta saa edes yhtä merkkiä lastenvaunuja, joiden materiaalit ovat Öko-tex-sertifioituja, eli niistä myrkyllisiä kemikaaleja ei pitäisi löytyä.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Ftalaatteja lastenvaunuissa?

  1. Nykyäänhän kyllä monillakin vaunumerkeillä on öko-tex-sertifikaatit, mm. Teutonia, Brio. Taitaa olla vanhentunutta tietoa tuossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s