Joulu tulee, oletko valmis!

En kestä odottaa miten ihana hetki se on kun Kirppu saa avata ensimmäisen joulukalenterinluukun. Se on nimittäin jo niin tohkeissaan itse kalenterista, haluaa katsella sitä usein ja nimeää sieltä ihmisiä ja eläimiä. Me käytiin yhdessä valitsemassa kalenteri Sacrumista, jossa oli kiva valikoima erilaisia joulukalentereja. Lopulta tosin meinasi tulla itku, kun piti valita vaan yksi…

Minulla on ollut joulukalenteri joka vuosi, siis ihan joka vuosi tähän asti, ja minulla on myös muutama suosikkipaikka josta hankkia kauniita joulukalentereja. Sellaisista aion nauttia vielä Kirpunkin kanssa niin kauan kuin paperinen kalenteri on vielä ihmeellisintä mitä voi olla.

Meillä on tänä vuonna tällainen kalenteri, ja kummipoika sai myös samanlaisen lahjaksi. Harmi että tämä kuva on aika pieni. Kalenteri on kuitenkin melko iso, ja ”kolmiulotteinen”, eli edessä olevat hahmot tulevat ulos kuvasta. Jos osaisin piirtää paremmin, niin tuollaisen kuvan varmaan piirtäisin. Laitan sitten kuvan kun se löytää paikkansa seinältä ja on ensimmäisen luukun avaamisen aika! Meillä on toisena kalenterina partiolaisten tonttukalenteri, joka saatiin mummolta lahjaksi. Partiolaisten kalenterissa on joka vuosi ollut tosi hauskat kuvat. Molemmat jouluperinteet pääsee siis kotiin esille. (Kuvat on linkkejä.)

Toinen josta tykkään on tämä joulukalenteripostikortti, tällaisia lähetin joillekin kavereille viime jouluna. Näitä saa kyllä muualtakin, ainakin Akateemisen kirjakaupan paperiosastolta, joka on myös hyvä paikka joulukalenterien etsintään, ja Postitalon kaupasta. Katson aina kaupassa valoa vasten, millaisia kuvia kalenterissa on, että ei tule jotain jossa kuvat on ihan tyhmiä (saako tällaista sanoa? onneksi lapsi ei osaa lukea), ja tässä kalenterissa miellytti se että siellä oli sekä tonttuja että kristillisiä aiheita, samassa kalenterissa.

Keskustan Akateemisen kirjakaupan paperiosastolla on kivoja kalentereita, monia sellaisiakin joita en ole nähnyt muualla. Minun makuun ne ovat tosin vähän turhan koristeellisia, esimerkiksi puolen metrin kokoisia valokuvia saksalaisista kirkoista. Siitä vain sadan metrin päässä Kalevankadulla on Kirjokanta, joka myy kauniita ja lempeästi maalattuja joulukalentereita. Heillä on oma joulukalenteriesite täällä. Kirjokanta myy myös Ruskovillan vaatteita, Stockmarin hunajavahaliituja ja muita tosi laadukkaita askartelutarvikkeita. Ja siellä tuoksuu hyvältä! Tässä pari esimerkkiä:

Muuten, järkyttävin asia mitä olen oppinut teologisessa on, että missään kohtaa Raamattua ei sanota, että Maria olisi ratsastanut Betlehemiin aasilla, vaan se on paljon myöhäisempää traditiota. Eivätkä tietäjät ja paimenet tulleet katsomaan Jeesus-lasta yhtä aikaa!

Kotisataman kaupassa on myös mukava valikoima joulukalentereita. Esimerkiksi tämä on kaunis. Tässä kuvassa näkyy vain kalenterin keskiosa. Tämä saa mielikuvituksen laukkaamaan: Millaista kylän elämä on, kukakohan tuolla talossa asuu, mitä yllätyksiä on piilossa koristeellisten ikkunoiden takana…

Mutta tää on musta kaikista mahtavin. CChobby myy valmiita tyhjiä joulukalenteripohjia! Mulla itse asiassa on muutama tällainen jossain askartelulaatikon kätköissä ollut odottamassa sitä päivää kun inspiraatio iskisi kokonaisen joulukalenterin tekoon…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s