Kaikkea ihanaa jota melkein tarvitsin

Mistä tietää, että joululahja osui nappiin? Kun taapero toistelee unissaankin suomalaisia kansanrunoja… Yksi joululahjoista oli hieno Ai ai veitikkaa* -kansanrunokokoelma, jossa on kauniit, luonnolliset kuvat, joissa on paljon eläimiä ja luontokuvia. Ei olisi voinut tulla osuvampaan aikaan. En uskonut ennen kuin nyt itse nähtyäni, että lapset tykkäävät ihan oikeasti loruista ja runoista. Minäkin olen jo melkein oppinut pitämään.

IMG_5826Kirppu sai myös uudet väriliidut, ja ne ovat tosi ihanat. Niillä piirtäminen on niin miellyttävää, että opetin lopulta Kirpun piirtämään omalle paperilleen, että minä sain keskittyä omaan kuvaani. Liidut ovat niin pehmeät, että ne vain liukuvat paperilla ja jättävät vahvan, paksun jäljen. Värit ovat kirkkaat ja kauniit. Tuossa pari päivää sitten tuli sellainen outo tunne, että olenkokenut jotain samaa joskus aiemmin… Ja sitten tajusin, että liidut ovat ihan kuin huulipunia. Kosteita, pehmeitä, ja samanlaisessaputkilossakin, josta tulevat ulos alaosaa pyörittämällä. Mutta näiden pitäisi olla kokonaan myrkyttömiä, toisin kuin monet huulipunat. Djeco-merkkisiä geelipastelliliituja myy ainakin Kruunukirppu Helsingissä.

Meillä seinillä on nyt siis kaikkien perheenjäsenten luovuuden hedelmiä,sillä pitäähän piirustuksetIMG_5823 laittaa seinälle esille kun ne kerran on tehty. Itse olen myös – taas kerran – todennut, että kun niin suuri osa ajasta menee siihen mitä teen itse toisille, minun pitää myös osata ottaa aikaa niille asioille, jotka ovat vain minulle, jotka rakentavat minun sydäntäni. Niinpä totesin Siipalle pari päivää sitten, että haluaisin ostaa akryylimaalit ja aloittaa taas maalaamisen, mitä en ole tehnyt senjälkeen kun joskus liian kauan aikaa sitten totesin, että haluan keskittyä tekemään elämässäni hyödyllisempiä asioita. Kymmenen IMG_5824 minuuttia tämän jälkeen kerroin saman äidilleni, joka sanoi ostaneensa edellisenä päivänä alennusmyynnistä akryylivärit, jamiettineensä että miksiköhän hän niitä ostaa koska ei yleensä niillä maalaa. Näin ne ”sattumat” taas toimivat. 🙂 Minä varastin pari yötä sitten uniajastani parituntia, ja käytin sen maalaamiseen kun muut jo olivat menneet nukkumaan, ja siinä totesin että mikä oikeastaan voisi olla sen hyödyllisempää, kuin saada sydämenstäni esille asioita joita en ehkäIMG_5822 sanoilla osaisi tai ehtisi sanoa. Jotenkin on tosi hoitavaa nyt myös katsella niitä kuvia joita olen tehnyt, sillä ne myös muistuttavat minua arjenkeskellä siitä, kuka olen kaiken sen äitinä olemisen alla.

.

Ja vielä se kaikki ihana, jota melkein tarvitsin! Uusi ystäväni, joka on koulutukseltaan luokanopettaja ja ammatiltaan kotiäiti, ja jonka kanssa jaan saman innostuksen tavoitteelliseen varhaiskasvatukseen kotona, vihjasi Kampin keskuksessa olevasta (kai) uudesta Tiger-kaupasta. (On se voi olla siinä ihan hyvin vaikka viisikin vuotta ilman että olisin huomannut mitään.) Hyvä että vihjaisi, sillä ulkoapäin se näyttää sellaiselta euron rihkamakaupalta, mutta se olikin yllätyksekseni täynnä edullisia, kauniita ja hyödyllisiä IMG_5821tuotteita. Kaupan nettisivujen mukaan vielä eettisesti tuotettuja, ainakaan pakkotyötä tai lapsityötä ei ole käytetty, ja ympäristöasetuksia on noudatettu. Kun olin vastustanut kiusausta ostaa kasan keittiöpyyhkeitä, saippuatelineen, värikkään tiskiharjan ja pallokuvioista serpentiiniä, pääsin kaupan perällä olevaan lasten osioon, jossa oli tosi kivoja pelejä ja askartelutarvikkeita lapsille edulliseen hintaan. Jos vain kaipaa uusia ideoita, mitä tehdä kotona lasten kanssa, kannattaa pistäytyä vilkaisemassa. Esimerkiksi aurikokennolla toimiva tee-se-itse-robotti irtoaisi seitsemällä eurolla… Minä sain yhdeksällä eurolla kaiken tämän. Menee kyllä varmaan aika monta vuotta ennen kuin Kirppu osaa tehdä noin vaikean palapelin, mutta hei, se oli vain euron, ja minulla on ainakin monta vuotta aikaa miettiä mitä siihen maalaisin. 🙂

2 ajatusta artikkelista “Kaikkea ihanaa jota melkein tarvitsin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s