Askarteluostoksilla Kierrätyskeskuksessa

Niin kuin huomaatte, olen ollut viime aikoina tosi innostunut keksimään kaikenlaista hauskaa ja kehittävää tekemistä Kirpulle. Olen saanut paljon ideoita mm. 1+1+1=1 -blogin Tot trays -ideoista. Ne ovat siis montessori-pedagogiikkaan pohjautuvia ideoita, joissa lapsi pääsee itse tekemään ja kokeilemaan asioita erilaisten materiaalien ja työvälineiden kautta. Tuolla sivulla on hyvä lista tarvikkeista joita voi käyttää ja kaikista erilaisista aktiviteeteista joista voi itse soveltaa tekemistä omalle lapselleen, mielikuvitusta ja oman kodin tarvikkeita käyttäen.

Monet tarvikkeista ovat sellaisia, jotka löytyvät jokaisesta kodista. Meidän askartelutarvikevarasto oli kuitenkin aika köyhä, koska minä sain totta puhuen askarrella ihan tarpeeksi töissä ennen Kirpun syntymää – olin töissä varhaisnuorisotyönohjaajana, vaikea sana joka tarkoittaa mm. leirien ja kerhojen vetämistä ala-asteikäisille ja kouluhartauksien ja -jumalanpalvelusten pitämistä. Kirjoitin listan puuttuvista asioista ja suuntasin Tigeriin ja Kierrätyskeskukseen, joista löytyi kaikkea tarvittavaa ja kaikenlaista hauskaa ylimääräistäkin.

IMG_5997

Kirpulla on menossa palapeli-innostus, ja Tigerista löytyi kolmella eurolla pöllöpalapeli josta samalla opetellaan yhdessä numeroita. Kolmeen asti Kirppu jo ne tunnistaa!

IMG_5999

Tuo hämärän näköinen purkki sisältää kaikkea pientä jota ajattelinkin tarvitsevani – pehmopalloja, piippurassia, pieniä silmiä, höyheniä. Ja tuo maalipaletti on minulle itselleni. 🙂

Parasta on kuitenkin Kierrätyskeskuksen askartelutavaraosastolla! Se on niiiin mahtava paikka että minusta se on jo yksi Helsingin nähtävyyksistä. Lönnrotinkadun Kierrätyskeskus on muutenkin laitettu kivaksi, ja sieltä saa ihania Plan B -kierrätysvaatteita ja -huonekaluja. Minusta tuntuu turhalta askarrella uusista materiaaleista, etenkin jos tekee jotain muuta kuin käyttöesineitä, kun on niin paljon hyviä tarvikkeita joille ei ole enää muuta käyttöä.

Meillä oli Kirpun kanssa tosi kiva ostosreissu, tällä kertaa molemmat viihdyimme ja hermoromahduksilta vältyttiin. Kirppu oli sen verran isompi että osasi varovaisesti tutkia hyllyjen tavaroita, ja oli tosi otettu kun sai itse maksaa kassalla yhden ostoksista.

Otin muutaman kuvan siitä mitä kaikkea sieltä löytyy:

IMG_6022

Upeita vanhoja tapetteja, mm. tosi kaunista Liisa Ihmemaassa -tapettia oli monta rullaa, sitä otin yhden rullan meillekin vaikka vielä ei ole mitään käsitystä mitä siitä voisi tehdä.

IMG_6024

Äiti otetaanks tää?

IMG_6025

Korttiaskartelusettejä

IMG_6026

Erilaisia ohuita neulepuikkoja ja virkkuukoukkuja

IMG_6027

Helmiä ja kiviä…

IMG_6028

Matonkuteita ja kaikenlaisia lankoja

IMG_6031

Saako tähän istua?

IMG_6034

Minä löysin käyttämättömät lasimaalaus- ja kynttilämaalisetit, hamahelmiä ja -alustoja (helmet 15€/kg), ja mahtavan lasten ideakirjan jossa on askarteluohjeita ja reseptejä – juuri jotain tällaista olenkin etsinyt, vihdoinkin löytyi sopiva! Mutta mitään näistä siellä ei tosin ollut toista 🙂

IMG_6036 IMG_6037Tässä kuva vielä tuosta toisesta tapettirullasta jonka ostin. Valloittava! Siitä voisi tehdä vaikka taulun… Tai käyttää blogissa askartelujen ja muiden taustakuvana 😉

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Askarteluostoksilla Kierrätyskeskuksessa

  1. Vau! Onpa kivoja juttuja kierrätyskeskuksessa. Harmi, ettei asuta Hesassa tai edes lähellä… Mutta ehkäpä oman seudun kirppiksistä voisi löytyä vastaavaa. Tuo tapetti on ihana. Oliko samaa mallia paljonkin? Jospa lähetän serkkuni ostoksille, kun asuu lähellä 🙂
    Kiitos muuten mukavasta blogista!!!

    • Kiitos kommentista! Kyllä noita rullia taisi jäädä sinne ainakin muutama – en katsonut niin tarkkaan. Tosi hienoa Liisa ihmemaassa -tapettia jäi myös useampi rulla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s