Kirjavinkki: Terveellistä ruokaa vartissa

Kun pitää loihtia pöytään päivässä kaksi lämmintä ateriaa tai edes se yksi jos takana on pitkä työpäivä, alkaa kaipaamaan uusia ideoita ruokiin jotka tekee hetkessä jo siinä vaiheessa kun maha murisee useammallakin kuin yhdellä.

Ravintoterapeutti Pirjo Saarnian Terveellistä ruokaa vartissa on siitä epätavallinen keittokirja, että siitä yli puolet on perustietoutta hyvästä ravinnosta, ja lopussa on yksinkertaisia reseptejä, joista useimmat voi tehdä kaapissa olevista perusraaka-aineista nopeasti ja helposti. Kirjan reseptit ovat erilaisia pastaruokia, risottoja, munakkaita, salaatteja ja lämpimiä leipiä. Ihan uutena minulle tuli perunatortilla. Se on tosin sanottava, että kasvissyöjälle kirja ei sovi koska suurimmassa osassa ruoista on lihaa. Hyvä oli myös perusraaka-ainelista, joka kaapista olisi hyvä aina löytyä.

Kirja ei noudata mitään tiettyä ravintoideologiaa, mutta menee kuitenkin paljon perusravintoympyrää syvemmälle kertoessaan mm. lisäaineiden haitoista, luomusta, erilaisten rasvojen terveysvaikutuksista ja ruoan vaikutuksesta tulehduksiin. Erityisesti kirjassa paneudutaan einesruokien haitallisuuteen. Mielestäni tämä osuus kirjasta oli tosi hyvin kirjoitettu, ja uskon että tästä kirjasta on hyötyä monelle, joka haluaisi alkaa tarjota perheelleen parempaa ruokaa, mutta tarvitsee kertausta terveellisissä ruokatottumuksissa ja kaipaa helppoja reseptejä.

Minulle suuri osa tiedosta oli tuttua, mutta jonkin verran kirjasta löytyi uuttakin. Resepteistä sain monta hyvää uutta ideaa niihin päiviin, kun puistosta palataan nälkä kurnien ja kaupassa on unohdettu käydä – en kai ole ainoa jolle on käynyt joskus niin?

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Kirjavinkki: Terveellistä ruokaa vartissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s