Kaupunkilaisen talvisia luontoretkikohteita

IMG_6121Musta on ihanaa käydä kasvihuoneissa talvella, ja tässä vaiheessa talvea alkaa jo kaivata vaihtoehtoja lumihangelle. Olo on melkein kuin olisi käynyt ulkomailla, iho ja keuhkot pitää kosteudesta ja valosta tulee tosi hyvä olo. Helsingistä löytyy useampiakin kauniita kasvihuoneita: Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, Talvipuutarha ja Gardenia. Näistä Talvipuutarha on ilmainen ja siellä on myös karppeja altaassa uimassa, Gardeniassa taas on kilpikonnia ja karppeja. Kaisaniemen IMG_6134kasvitieteellinen puutarha maksaa aikuisilta 8e, mutta on alle 6-vuotiailta ilmainen, kun taas Gardenia on aikuisilta 4e ja 3-7-vuotiailta 2e. 

Me oltiin käymässä Kirpun ja ystävänsä kanssa Kaisaniemessä vähän aikaa sitten. Erityisesti vesialtaat ja kaktukset tekivätpieniin vaikutuksen. Suosittelenkin ottamaan mukaan kaiken varalta vaihtovaatteet.

IMG_6118

Värikynät ja paperi olivat myös hyvä idea, sillä lopuksi istuimme kahvioon piirtämään kuvia kaikesta, mitä olimme nähneet. Piirtäminen on hyvä tapa kerrata sitä, mitä koettiin, jolloin koetusta jää lapselle pysyvämpi muistijälki. Isompien kanssa voi olla hauskaa piirtää kasveja elävästä mallista paikan päällä.

Gardeniassa käytiin yhtenä iltapäivänä koko perheen voimin. Gardenia on pienempi, mutta sinne on kiva ottaa vaikka mukaan eväät, värikyniä, paperia ja ehkä muutakin tekemistä, koska kasvihuoneen sisällä on isot pöydät, joissa voi puuhailla ja syödä omia eväitä. Aulassa on kahvila/lounasruokala ja pienestä myymälästä saa kivoja julisteita ja muistipelejä Suomen linnuista ja kaloista. Luulen että lumien lähtöön asti Gardeniasta tulee yksi meidän vakkaripaikoista. Sitä paitsi nyt tiedän minkä näköisestä kasvista suklaa tulee!

IMG_6064Joitain viikkoja sitten olimme viettämässä perhepäivää Korkeasaaressa. Olin aina ajatellut Korkeasaarea sellaisen kuuman hellepäivän paikkana, mutta kokemuksen perusteella sinne kannataakin mennä talvella! Talven kylmässä eläimet ovat aktiivisempia, ja kaikki isot kissat tulivat aidan luokse tervehtimään, leijonat leikkivät keskenään ja karjuivat komeasti.Kesällä olen nähnyt niistä korkeintaan hännänpään, kun ne ovat IMG_6085viettäneet hellepäivää jossain varjoisassa nurkassa. Ravintola Pukissa on vielä kiva kotiruokabuffet, josta löytyi myös lapsille maistuvaa ruokaa.

Olen tehnyt myös itselleni listaa paikoista, joissa vielä olisi kiva käydä, nyt kun meillä on innokas 2-vuotias joka jo osaa nauttia siitä kun pääsee retkille tutustumaan erilaisiin paikkoihin. Listalla ovat ainakin Tropicario ja Sea Life.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s