Viikon varrelta

IMG_6179

Vähän aikaa sitten ihmettelin, mistä nyt blogata kun vauva-ajan jälkeen uusia kehitysvaiheita saavutetaan niin paljon hitaammin – mutta eihän se olekaan niin! On ihmeellistä millaista vauhtia 2-vuotias oppii uutta. Asiat, jotka pari kuukautta sitten olisivat olleet ihan mahdottomia, menevätkin nyt ihan sujuvasti, sellaiset joista itse luulin että ei niitä varmaan osaa ennen kuin täyttää viisi. Kirppu on esimerkiksi kahdessa kuukaudessa siirtynyt nuppipalapeleistä tekemään tätä 28-osaista dinosaurusta, jonka oppi neljässä päivässä tekemään niin että parissa kohdassa enää tulee kysymään neuvoa, miten palat yhdistetään. Dinosauruksen paloissa on aakkoset järjestyksessä, joten samalla Kirppu on oppinut aakkosjärjestyksestä jo neljäsosan, ja joka kokoamisella ne käydään uudestaan läpi. Tosi hauska tapa opetella aakkoset! Kirppu oppi kirjaimet jo viime kesänä, tästä oppii vielä niiden järjestyksen.

Olenkin nyt haalinut huuto.netistä erilaisia kivoja puisia palapelejä. Käyttämätön dinosauruspalapeli löytyi huuto.netistä puoleen hintaan normaalihinnasta – uutena en ollut raaskinut ostaa, mutta olin jäänyt tästä haaveilemaan sen ensimmäistä kertaa nähtyäni.
IMG_6180

Olen ilmeisesti kotiutunut Itä-Helsinkiin, kun minusta tuntuu mukavammalta lähteä ostoksille Itäkeskukseen kuin keskustaan. Kaupat ovat lähekkäin, tunnelma on rento ja monikulttuurinen, ja parasta ovat hauskat pienet putiikit. Minulla on ollut myös hyvää ostosonnea, ja olen löytänyt tosi edullisesti asioita jotka olivat vasta ehtineet käydä mielessä, että niitä tarvittaisiin. Niin kuin ompelukuvat, jotka maksoivat Tigerissä 3 euroa. Katselin toisessa paikassa puisia ompelukuvia, jotka tietysti ovat kestävämpiä mutta myös kalliimpia, mutta totesin että voin ihan yhtä hyvin tehdä itse kartongille lisää kuvia, sitä paitsi lapsi innostuu enemmän uusista kuvista kuin parin saman tekemisestä uudestaan ja uudestaan.

.
IMG_6190

Tämän näköinen siitä tuli mestariompelijamme käsissä.

.

.

.

.

.

.

.

.

IMG_6181

Halpiskauppareissua edellisenä iltana Kirppu esitti toiveen, että haluaisi oman vasaran. Katselin aamulla, josko netistä löytyisi käytettynä tällaisia rakennussarjoja, joissa olisi erilaisia ruuveja, muttereita ja työkaluja. Ei löytynyt, mutta Itiksen Saiturin pörssistä löytyi 7 eurolla Melissa & Dougin työkalupakki! Niitä muuten jäi sinne vielä pari hyllyyn. 😉 Meillä menee vielä joksikin aikaa kaappiin odottamaan, sillä en halua totuttaa Kirppua saamaan uusia leluja joka viikko. Nyt niitä on nimittäin annettu melkein sitä tahtia, mutta toisaalta Kirppu myös tarvitsee juuri nyt uudenlaisia, haastavampia leluja. Ei tässä vaiheessa tuntuisi toimivalta se jostain perhelehdistä luettu sääntö, että uusia leluja saisi vain jouluna ja synttäreillä…

IMG_6163_2

Meillä ei ole ipadeja eikä muita hienouksia, mutta onneksi meillä on tämä mahtava kirjoituspeli joka leikin varjolla opettaa lapselle kirjaimia ja kirjoittamista! Kosketusnäyttö vain pois päältä ja hiiri piiloon koneen taakse, niin huomio myös pysyy kirjoittamisessa.

.

.

.

.

.

..
IMG_6165Tosin ilman sitä hiirtäkin koneesta voi löytyä kaikkea mielenkiintoista… Opin itse käyttämään tietokonetta niin, että sain vauvaikäisestä asti leikkiä vanhempieni tietokoneella. Hauskin leikki oli yrittää saada tietokone jumiin, ja 80-luvulla se ei ollut edes erityisen vaikeaa. Olen oppinut käyttämään tietokonetta itse kokeilemalla, ja käytän tietokonetta edelleen intuitiivisesti. En ole erityisesti opetellut käyttämään tai korjaamaan tietokonetta, vaan jotenkin ajattelematta yleensä tiedän mitä tehdä, ymmärrän tietokoneiden logiikkaa. Tässä huomaan ison eron Siippaan joka on minua vanhempi ja opetteli käyttämään tietokonetta teini-ikäisenä. Minä olen siis meillä se, joka hoitaa kaikki tietokoneongelmat. Tämän vuoksi minusta tuntuu tärkeältä antaa myös omien lasten kokeilla tietokoneen käyttöä, vaikka emme haluakaan tietokoneen olla kovin isossa osassa lasten elämää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s