Vielä ehtii askarrella tipuja!

IMG_6431Meidän pääsiäisohra on kasvanut nopeasti korkeaksi, vielä ei tosin olla maistettu sitä, ja myös parvekekukat jotka ovat olohuoneen pöydällä itämässä ovat päässeet hyvään vauhtiin. Persiljasta ei ole näkynyt vilaustakaan. Se taisi kärsiä liian suuren alkujärkytyksen. Jos löytäisin siemenpussin jostain, istuttaisin sen uudestaan…

 


IMG_6430Eilen illalla askarreltiin Kirpun kanssa pääsiäisohraan tipuja asumaan. Kirppu sai valita värit, minä pursotin liimaa sopiviin kohtiin ja Kirppu hoiti itse liimaamisen (pienellä avustuksella). Minusta meidän tipuista tuli aika hauskan näköisiä ja suloisia. Jos pehmopalloja olisi ollut enemmän tallessa, olisi toki voinut tehdä tipuista kaksiosaisiakin eli laittaa erillisen pään ja vartalon. Näihin tarvitaan siis pehmopalloja, piippurassia, höyheniä,
silmiä ja nokkaan tuollaista pehmeää muovia tai sitten kartonkia. Liimattuina ne pysyvät tosi hyvin kiinni pehmopalloissa. Vinkki: Sulat voi työntää liiman kanssa pehmopallon sisälle, niin ne pysyvät varmasti!

Täältä löytyy muuten kivoja pääsiäisaiheisia värityskuvia, joissa on kristillisiä pääsiäissymboleita kuten ristejä, tipuja, munia ja liljoja. Täältä taas löytyy Jeesuksen viimeiset päivät värityskuvina. Ristin kaikki osaavatkin yhdistää Jeesuksen kuolemaan, mutta muita symboleita ehkä eivät, vaikka nuo muutkin ovat vanhoja Pääsiäiseen liittyviä kristillisiä symboleja. Minun itsenikin piti kerrata, ja nämä selitykset on napattu täältä.

Muna on symboli Kristuksen haudalle, toivolle ja ylösnousemukselle. Perinteisesti munat on värjätty punaiseksi, joka kuvaa Kristuksen verta.

Tipu toisaalta kuvaa uutta elämää, toisaalta taas kanaemo poikasineen kuvaa Jumalan äidillistä, huolehtivaa rakkautta meitä kohtaan.

Narsissia eli pääsiäisliljaa on sanottu uskon kukaksi, ja se symboloi puhtautta, rauhaa, viattomuutta ja kuninkuutta.

Virpomisoksat taas kuvaavat palmunoksia, joita kansa heilutti Jeesuksen ratsastaessa Jerusalemiin.

Pääsiäisen tapahtumien selittäminen lapsille voi olla haastavaa eikä niistä yksityiskohtaisesti pienille tarvitsekaan kertoa. Symboleista on paljon apua tapahtumien selittämisessä!

Pääsiäiseen ei liity niin selkeitä juhlimistapoja kuin Jouluun. Meilläkin on vielä oman perheen traditiot hakusessa. Lammas savivuoassa on ainoa vakiintunut traditio meillä. 🙂 Miten teidän perheessä vietetään Pääsiäistä?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s