Blogista tuloja?

Ensiksi huonot uutiset: Suomessa todella harva bloggaaja elättää itseään blogin kirjoittamisella. Seuraavaksi hyvät uutiset: Suuri osa bloggaajasta saa vaivanpalkaksi ainakin jotain pientä blogin pitämisestä, koska yhä useammat yritykset ovat kiinnostuneita blogeissa mainostamisesta. Jossain arvioitiin, että keskimääräinen bloggaaja ansaitsee blogillaan n. 30 euroa kuussa. Tästäkin varmasti suurin osa on tavaroina eikä käteisenä saatua. Itsekin arvioisin tuon keskituloksi blogistani, tosin kuukauden tulot (jos ajatellaan arvosteluun tulevat tavarat rahana) ovat vaihdelleen 0-160 euron välillä.

IMG_6424Tulojen takia blogia ei siis useimpien ihmisten kannata aloittaa. Bloggaamisessa on sen sijaan monia muita hyötyjä – se auttaa selventämään ajatuksia, hahmottamaan omaa matkaa äitinä ja elämässä, verkostoitumaan muiden samanhenkisten kanssa, oppimaan uusia ajatuksia, etsimään uusia kokemuksia ja jakamaan toiselle niitä asioita, jotka itselle ovat tärkeitä. Parhaimmillaan joku toinen voi oppia siitä, mitä sinä olet jo elämästä oppinut.

Itse ajattelen, että kun tekee sitä, mitä sydämestään haluaa tehdä ja antaa toisille, on silloin ihan hauska lisä saada siitä jotain pientä itselleenkin.

Monet kotona lapsia hoitavat varmasti miettivät, miten samalla voisi tienata edes vähäsen. Siksi tässä on minun vinkit siitä, miten blogista voi saada pieniä sivutuloja.

1. Tradetracker ja Tradedoubler

Tradetracker ja Tradedoubler ovat kumppanuusmarkkinointiyrityksiä, joiden kautta erilaiset blogit ja nettisivut voivat saada eri yritysten kuvamainoksia ja tekstilinkkejä. Mainoksen laittamisesta nettisivuille ei saa rahaa, vaan jos joku klikkaa mainosta sivuillasi ja sitten ostaa yritykseltä jotain, sinä saat osasi ostoksen summasta. Eri yrityksillä osuus on eri suuruinen. Jos esimerkiksi klikkaat tuota alla olevaa linkkiä ja liityt TradeTrackeriin, minä saan siitä pienen summan rahaa.

Muistathan että piilomainonta on kiellettyä ja muutenkin epärehellistä ja ikävää, joten tekstilinkkejä käytettäessä on hyvä mainita jotenkin, että kyseessä on mainos.

Lisätietoa TradeTrackeristä*
Lisätietoa Tradedoublerista

2. Buzzador ja Hopottajat

Buzzadorin ja Hopottajien kautta pienetkin blogit voivat saada arvioitavaksi erilaisia uutuustuotteita. Nettisivuilta voi lukea, minkälaisia kampanjoita heillä on ollut. Jokaiseen kampanjaan ei tarvitse osallistua, vaan itse voi valita minkä tuotteen haluaa itselleen kokeiltavaksi. Tuotteita ei tarvitse hehkuttaa yli kaiken, vaan riittää että kertoo niistä rehellisen mielipiteensä. Rahallista korvausta tästä ei saa, mutta suositeltavan tuotteen saa tietysti pitää itsellään.

Osa kampanjoista toteutetaan blogeissa, osa suosittelemalla tuotteita ja jakamalla tuotenäytteitä tai alennuskuponkeja kavereille. Itse olen juuri mukana Hälsans Kök -kampanjassa, jossa sain kasvisherkkuja pakastimeen ja tehtäväni on kokata niistä, ottaa kuvia ja kirjoittaa blogiin mitä tykkäsin.

Liity Buzzadoriin
Liity Hopottajiin

3. Yhteistyökumppaneiden etsiminen itse

Kukaan ei estä etsimästä mainostajia tai tuotteita kilpailuihin ja arviointeihin itse. Ota rohkeasti yhteyttä yrityksiin joista olet kiinnostunut, kerro kuka olet, mitä blogisi käsittelee, miksi olet kiinnostunut tuotteesta ja mikä on blogisi kuukausittainen kävijämäärä.

Kohtele yhteistyökumppaneitasi hyvin. Kun kirjoitat tuotteesta, laita mukaan yksi kuva tai useampi, linkki yhteistyökumppanisi sivuille, kerro tuotteen ominaisuuksista ja oma rehellinen mielipiteesi tuotteesta.

4. Lahjoitukset

Suomessa ei ole yleistä pyytää itselleen rahaa. Blogissa teet kuitenkin valtavan määrän ilmaista työtä muiden iloksi. Kukaan tuskin antaa sinulle lahjoituksia jos et pyydä niitä, mutta jos mainitset että tekemääsi työtä voi myös tukea rahalahjoituksin, annat jollekin mahdollisuuden antaa takaisin siitä mitä sinä olet antanut hänelle.

Joistakin ihmisistä rahan pyytäminen voi olla noloa tai ahnetta tai mitä muuta. Minusta ei. Minä annan jotakin, sinä saat päättää mitä haluat antaa takaisin – minusta se on kiva tapa rahan kiertää. Tämä siis teoriassa, itse en ole tällaista tässä blogissa tehnyt.

5. Yritysten omat kumppanuusohjelmat

Monilla yrityksillä (esim. Amazon ja iHerb) on myös omia kumppanuusmarkkinointiohjelmia.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Blogista tuloja?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s