Pieniä ihmeellisiä valoisia ja vihreitä asioita

Surullista, mutta totta. Kun kevät tulee, alan iloita elämästä ihan eri tavalla. Surullista siinä on tietenkin ne pitkät talvikuukaudet kun se kipinä ei loista sisällä yhtä kirkkaana. Keväällä alan ottamaan asiat paljon rennommin, nauttimaan pitkistä retkistä luontoon, olemaan enemmän läsnä ja virrassa, jaksan innostua pienistä asioista ja keksiä hauskaa tekemistä, jaksan jutella naapureiden kanssa ja ihastua jokaisesta uudesta vähän vihreämmästä päivästä.

IMG_6561Pieniä iloja onkin ollut paljon. Vaikka ensimmäinen kevätpiknik omalla pihalla kylmästä hytisten ja pienessä sateessa. Tai se että persiljat alkoivat sittenkin kasvaa alkujärkytyksestä huolimatta – toisessa purkissa tosin vähän heikommin, ja olen aika varma siitä että tuo yksi joka sieltä ensimmäisenä tuli ei kyllä ole persilja.

IMG_6582

Samoin viime viikonloppuna ollut Herttoniemen pihakirppispäivä oli mahtava. Mä haluan nähdä useamminkin tuntemattomat ihmiset puhumassa toisilleen, naapurit viettämässä päivää yhdessä pihalla, ex tempore -bändejä ja -kahviloita… Mä olen tosi iloinen kaikesta mitä saatiin myytyä, ja iloinen myös niistä mitä löydettiin. Me kootaan nyt astiastoa mökille, ja kun ei ole tiskikonetta, voi ostaa kaikenlaisia ihanuuksia mitä laiskuuttaan kotona ei voi pitää. Noi yllä olevat 70-luvun hedelmälautaset on musta ihan superihanat ja harmittaa että meillä kotona ei ole yhtä kivoja. Kirpulle löytyi vaatteita ja – piirustuslauta. Monesta lelusta ajattelen että se on ihan kaameaa muovista roskaa jota en halua kotiani rumentamaan, mutta nyt täytyy sanoa että piirustuslauta oli ihan mahtava ostos. Eilisen piirustustahdilla voin ajatella säästäneeni jo noin 40 piirustuspaperia. (Myös lasten tuoli ja pöytä löytyivät vähän aikaa sitten käytettyinä tori.fistä.)

IMG_6606

Kirppu on nyt 2v3kk ja lempitekemiset listattuna ovat: 1. Kirjaimet ja numerot 2. Kaikki tietokoneella 3. Valokuvien katselu isin puhelimesta 4. Lätäköt ja purot ulkona 5. Kirjojen lukeminen 6. Askartelu ja 7. Leipominen. Jos se on Kirpusta kiinni, koko lastenkirjakori luetaan päivittäin läpi ainakin pariin kertaan, ja koska minä kyllästyn paljon Kirppua nopeammin jos en saa uusia virikkeitä, kirjastosta on tullut meidän vakipaikkoja.

IMG_6608Itäkeskuksen kirjasto on minusta tosi miellyttävä paikka, ja kirjavalikoimaakin on tarpeeksi. Sitä paitsi samassa on Kulttuurikeskus Stoa, jossa on lapsille säännöllisesti kivaa ilmaista kulttuuria. Jos asut täällä päin niin kannattaa käydä vilkaisemassa Stoan ohjelmistoa. Me oltiin maanantaina katsomassa lapsille suunnattu tanssitaideteos, jonka aikana Kirppu lirkutti minulle niin suloisesti etten ole koskaan ennen sellaista kuullut: ”Äiti kultaseni, tuu mennään. Tuu nyt pieni kultaseni. Mennään jo…” Minusta esitys oli kuitenkin ihan kiva, joten se puolituntinen sai olla Kirpulle kulttuurisiedätyshoitoa.

IMG_6548

Ja tässä viimeisenä se, mikä keväässä on parasta. Ei tarvitse enää kököttää lumen valtaamassa leikkipuistossa, vaan ulkona on OIKEASTI KIVAA. Luontoretkistä vähän lisää ensi viikolla…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s