Falafelia ja kasvishampurilaisia

IMG_6605Kirppu oli 7 kuukauden ikäinen kun olimme metsäretkellä kavereiden kanssa. Siihen asti Kirppu oli jyystänyt ikenillään vihannespaloja raakoina ja höyrytettyinä, mutta kun oltiin tunnelmallisesti laavussa nuotion äärellä, meidän kävi sääliksi pientä joka ei saanut grilliherkuista osaansa ja annoimme Kirpun maistaa pienen palan Hälsans Kök -soijanakkia. Samassa Kirppu jo vetäisi nakin omaan käteensä ja työnsi sen suuhunsa sellaista vauhtia että ei sitä enää voinut lapselta pois ottaa. Siitä asti soijanakit ovatkin olleet yksi lempiruoista.

Olen ajatellut että meidän perheessä olemme saaneet parhaat puolet kasvis- ja sekaruokavaliosta, koska olemme molemmat olleet pitkään kasvissyöjiä ja siksi osaamme tehdä ja syömme mielellään erilaisia kasvisruokia, mutta ruokavaliossamme on myös (luomu-)lihaa tai (pyydettyä) kalaa viikoittain, koska olemme huomanneet voivamme paljon paremmin näin kuin pelkällä kasvisruoalla. Toisaalta emme halua syödä lihaa tai kalaa myöskään sen usemmin niin ekologisista, eettisistä kuin terveydellisistäkin syistä.

Ennen Kirpun syntymää söimme usein papu- ja linssiruokia, mutta Kirppu valitettavasti ei ole tähän päivään mennessä suostunut syömään edes puolikasta sellaista. Niinpä meidän on pitänyt niiden tilalle keksiä uusia ruokia. Täytyy sanoa, että oikeastaan Hälsans Kökin ruoat ovat olleet melkein ainoita kasvisproteiiniruokia raejuuston lisäksi, jotka Kirpulle ovat maistuneet. Siksi otin tosi mielellään tarjouksen vastaan kokeilla Hälsans Kökin uusia ruokia ja kirjoittaa niistä blogiin.

IMG_6633Meillä oli testissä falafelia, chorizo-soijamakkaroita ja burgare-soijapihvejä. Tuotteiden hyvä puoli on se, että niissä on proteiinia jopa enemmän kuin lihassa, noin 18g/100g, ja niistä on tosi helppoa tehdä hyvää, maistuvaa kasvisruokaa arkena. Falafelit olivat ensimmäinen papuruoka mitä Kirppu on syönyt, ja niitä meni jopa kaksi. Samoin ne maistuivat Kirpun ystävälle, joka oli kylässä. Soijamakkarakastike maistui yhtä hyvällä ruokahalulla kuin muutkin nakkikastikkeet. Oma suosikkini oli nuo soijapihvit, jotka maistuivat hämmästyttävän paljon lihalta. Tuoreiden vihannesten, majoneesin, herkkukurkun ja paahdettujen sämpylöiden kanssa niistä tuli nopea mutta tosi maukas ruoka lauantai-illaksi.

Falafelit meillä syötiin tzatzikin ja täysjyväriisin kanssa. Vaikka nämä falafelit eivät olleetkaan samalla tavalla kuivia kuin jotkut muut pakastefalafelit, ne kuitenkin tarvitsevat seurakseen kastikkeen. Tein tzatzikia ensimmäistä kertaa, ja se olikin tosi helppo ja nopea tehdä! Esimerkiksi täällä on siihen kiva resepti. Täältä taas löytyy reseptejä ja ideoita Hälsans Kök -tuotteille.

Tämä on BuzzadorBLOG-kampanja. Buzzadorin kautta voit saada uutuustuotteita kokeiltavaksi kavereidesi kanssa tai blogiisi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s