Herkkukakkuja tiskiräteistä

Ostin pinon vanhoja mutta tekemättömiä Leppis-lehtiä Herttoniemen kirpparipäivästä. Ne saavat tosin odottaa vielä ensi vuoteen ennen kuin Kirppu niistä alkaa tarpeeksi ymmärtää, mutta itse löysin tosi kivan askarteluidean leikkiherkkujen tekemiseksi, kun leikkiruokien tekeminen kaikesta mahdollisesta on tällä hetkellä yksi parhaita leikkejä mitä on.

IMG_6611

Tämän askartelun materiaaleihin meni vain pari euroa, koska karkit, kakut ja leivokset on tehty paksuista tiskiräteistä ja pesusienistä – mahtava yhdistelmä ihanaa ja ällöttävää. Lisäksi tarvitaan liimaa ja koristeeksi esimerkiksi pehmopalloja, helmiä ja nauhaa. Jäätelötikkujen päähän voi myös tehdä tikkareita ja jätskipuikkoja. Askarteluhuopaa voi käyttää myös materiaalina.

IMG_6627

 

Sitten vain omaa luovuutta peliin! Askarrellessa huomasimme, että tuo tiskirätti oli liimaamiselta kestävämpää kuin pesusienet. Ne toimivat enemmän koristeina, mutta tiskirätti sopii rajumpiinkin pienten leikkeihin, jos vaikka pehmolelut leikkivät ruokasotaa… Kannattaa muuten ensin liimata tiskirättejä yhteen ja sitten vasta leikata sopivaan muotoon.

Pikkukarkeille taittelin kuviopapereista laatikon perinteisellä origamimallilla. Sen ohjeet tässä alla! En ole kovin hyvä antamaan askarteluohjeita, mutta ainakin yrityksen ja erehdyksen kautta näillä onnistunee laatikon taittelemaan.

 IMG_6612Laatikkoon tarvitaan suorakulmainen paperi, joka mielellään toiselta puolelta valkoinen ja toiselta kuviollinen.
IMG_6613Taita paperi keskeltä kahtia. Paina taitokset teräviksi.
IMG_6614Taita paperi vielä uudestaan keskeltä kahtia ja avaa sitten tekemäsi taitos.
IMG_6615Taita ylä- ja alareunasta paperi keskiviivalle
IMG_6616Kun avaat taitokset, tämän pitäisi olla siis lopputulos!
IMG_6617Taita paperi oikeasta ja vasemmasta reunasta keskiviivalle.
IMG_6618Taita yksi kulma paperista lähimpään taitoskohtaan.
IMG_6619…ja taita sitten kolme muutakin kulmaa.
IMG_6620Taita paperin reunat keskeltä näin.
IMG_6621Sitten voitkin varovasti vetää paperin auki laatikon muotoiseksi.

IMG_6623Laatikkoon voi asetella lopuksi leikkikarkit, tai miksei vaikka oikeatkin! Meillä leikkikarkit kyllä saivat kyytiä kun Kirppu sai isältään viiden sentin kolikon – tämä oli niin suuri aarre, että karkit lensivät lattialle ja kolikko sai kunniapaikan paperilaatikosta.

 

 

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Herkkukakkuja tiskiräteistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s