Pienet mustikkapiirakat

Tällä kertaa syötävä resepti. Jos muillakin on vielä viime kesän marjoja pakastimessa, tässä vaikka äitienpäiväksi kiva herkku. Ja pian näitä pääsee jo tekemään raparperiversiona!

IMG_6658

Pienet mustikkapiirakat

  • 150 g pehmeää voita
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoa
  • 1 dl intiaanisokeria (ja ripaus lisäksi)
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 luomumuna
  • puoli litraa mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • muffinsivuokia

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja pehmeä voi taikinaksi. Lisää vielä muna ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita ripaus sokeria ja perunajauhot mustikoihin.

Tee taikinasta kämmenen kokoisia lättyjä ja painele muffinsivuokiin. Laita päälle marjat. Taikinasta tulee n. 10-12 pientä piirasta.

Paista uunissa 175 asteessa 10-15 minuuttia.

Tarjoile haaleina jäätelön, vaniljakastikkeen tai vaniljajogurtin kanssa. Jogurtti tai itsetehty vaniljakastike ovat omat suosikkini, koska ne eivät ole liian makeaita. Intiaanisokerista leivottujen herkkujen kanssa tavallisen vaniljajäätelön valkoinen sokeri maistuu ikävästi pistävän äitelältä.

Vinkit: Täytteeksi voi laittaa myös raparperia. Kiehauta silloin ensin n. 250 g raparperia intiaanisokerin kanssa.
Jauhoina taas voi käyttää myös spelttijauhoja – ja mustikan kanssa sopivat myös ruisjauhot!

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s