Retkelle Mustasaareen

Mustasaari on ollut mun joka kesän kohde, tosin siksi että olen useana vuonna pitänyt siellä ala-asteikäisten päiväleirejä. Niistä leireistä on jäänyt ihanimmat leirimuistot ikinä. Olin viime kesänäkin vielä pitämässä kaksi leiriä, mutta tänä vuonna minulla ei ollut mitään kaipuuta töihin. Onhan tätä lastenleiriä tässä kotonakin riittämiin. 🙂 Me uidaan, askarrellaan, leikitään, pidetään piknikejä ja keskustellaan elämän tärkeistä asioista tänä kesänä Kirpun ja kavereiden kanssa.

mustasaari_banneri1

Kerron vähän Mustasaaresta, koska on monia jotka eivät ole kuulleet siitä, mutta etenkin helsinkiläiselle lapsiperheelle se on mielestäni retken arvoinen kohde. Sanon helsinkiläiselle siksi, että muualta tulevat varmaan kaipaavat kaupunkimaisempaa nähtävää mutta helsinkiläiset itse menevät lomapäivänään mieluummin meren äärelle luonnon rauhaan. Minusta se on oikeasti niin kiva paikka, että haluan kertoa siitä vähän, jos joku kaipaa vaikka uusia ideoita mitä tehdä lasten kanssa kesäpäivänä Helsingissä.

Mustasaari on siis Helsingin seurakuntayhtymän omistama lomasaari, jonne on vartin matka Taivallahdelta, ihan siitä Hietsun uimarannan pohjoispuolelta. Lauttamatka maksaa edestakaisin vain neljä euroa, muuten saareen ei ole mitään pääsymaksua, ja oli ainakin Kirpusta parasta koko reissussa. Tekemistä Mustasaaressa riittää – saarella on niin kaunista puistoa kuin luonnontilaista metsääkin, leikkipuisto, jalkapallokenttä ja uimaranta, kanoja, pupuja ja niin kesyjä lampaita että niitä voi mennä silittämään. Saari on tarpeeksi suuri että tekeminen ei lopu kesken, mutta tarpeeksi pieni että siellä on helppo olla pientenkin lasten kanssa – etäisyydet eivät ole pitkiä ja liian kauas ei voi harhailla. Saaren päärakennuksessa on ravintola, jossa on mainio kotiruokabuffet ja hyvä salaattipöytä, ja jälkiruoaksi paikan päällä leivottuja jättiläiskorvapuusteja joista yksi riittää koko perheelle. Omia eväitä voi grillata grillipaikalla.

mustasaari1Jostain syystä mulla ei ole Mustasaaresta yhtään onnistunutta kuvaa, nämä kuvat on siis tuolta Mustasaaren nettisivuilta kopsattuja. Ainakin leiripäivät siellä on olleet niin kiireisiä, että kamera on unohtunut reppuun. Ainoa rauhallinen kerta siellä oli kun menin kaksin kaverini kanssa Taize-rukoushetkeen Mustasaaren kappeliin, mutta silloin paikalle mentiin meloen Lauttasaaresta, ja katsoin turvallisemmaksi jättää kameran sillä kertaa ihan kokonaan kotiin.

Mustasaaressa onkin koko kesän myös mielenkiintoista ohjelmaa, mm. lastenteatteria, sirkusta ja käsityöpajoja. Voisin suositella myös elokuun puolivälissä olevaa Ääni – sielun tanssia kehossa -työpajaa, jota vetää Hilkka-Liisa Vuori. Hilkka-Liisa laulaa Vox Silentiissä ja pitää myös synnytyslaulukursseja, jollaisella mekin oltiin Siipan kanssa. Pidän myös rauhallisista Taize-rukoushetkistä, joissa lauletaan rukouslauluja ja saarnaa ei ole ollenkaan. Olen nähnyt niissä joskus lapsia mukana, mutta meidän lapsen kanssa ainakaan minä en voisi keskittyä ja todennäköisesti eivät muutkaan. Oman harkinnan mukaan, siis.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Retkelle Mustasaareen

  1. Mustasaari on tosi hurmaava paikka. Kävin siellä ensi kerran raskaana ja viime kesänä sitten lapsen kanssa. Tänäkin vuonna lapsi on jo ehtinyt käydä isänsä kanssa srk:n retkellä kun itse olin töissä, mutta varmaan vielä koko perheen voiminkin käydään. Korvapuustien riittävyydestä uskallan olla toista mieltä. Itselleni ei ole lainkaan vaikeaa vetäistä kokonaista jättipuustia nassuun 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s