Kesälukemista ja -käsityö

Kesä = loma. Meillä oli ihan oikeakin loma, nimittäin ensimmäinen viikonloppu Siipan kanssa kahdestaan sitten Kirpun syntymän. Jos joku olisi sanonut ennen lapsen syntymää että menee kaksi ja puoli vuotta ennen kuin saatte olla kaksi päivää rauhassa kahdestaan, ajatus olisi ollut niin absurdi että ei sitä olisi voinut käsittää. Ja nyt kun se tapahtui, oli välillä vaikea tajuta että se ihan oikeasti tapahtui, kun kaksi ja puoli vuotta oli jo sopeutunut lapsiperhe-elämään.

Nyt taas olen viikon itsekseni Kirpun kanssa ja vaikka sinänsä en ole lomalla sen enempää kuin kotiäiti voi koskaan olla, lomafiilis silti nosti päätään. Voi olla ulkona koko päivän, vaeltaa ympäri kaupunkia ja asioita vain tapahtuu, ilman että tarvitsee miettiä koska varpaat paleltuvat tunnottomiksi. Talvella laskin minuutteja kellon kanssa että jaksaisin olla lumen peittämässä puistossa pidempään kuin neljä minuuttia, nyt pihalla saattaa vierähtää kolme tuntia ihan huomaamatta.

Loman kunniaksi mulla onkin lomakirjat ja lomakäsityö valittuna. Ne pitää olla vähintäänkin mökille. Käsityöhön taas inspiroi ystäväni, joka vinkkasi että lapsi jaksaa paremmin touhuta itsekseen kun äiti neuloo kuin silloin jos yrittää vaikka lukea kirjaa tai istua tietokoneella. Sitä paitsi neulominen sopii mahtavasti moniajoon, telkkaa katsellessaan voi siis samalla tehdä ”jotain hyödyllistä.”

Tämän kesän ja varmaan ensi syksynkin projektina on tilkkupeitto mökille itse värjäämistäni langoista. Tuntuu että löysin täydellisen käsityön – tilkut voi tehdä luovasti, voi keksiä omia kuvioita, ei tarvitse tehdä liian pitkään samaa asiaa ja ei haittaa jos työn joutuu vähän väliä laskemaan käsistään. Täältä löytyi insipiraationi. Yksi ajatus oli, että johonkin tilkkuun voisi myös kirjoneuleella tehdä suomalaisia elämiä, vaikka karhuja.

IMG_7054

Tämän verran sitä on valmiina. No, jos olisi ensi kesänä vaikka valmis. Toivottavasti kukaan ei muista, että kaksi kesää sitten kirjoitin aika samanlaisen postauksen jossa kerroin aloittavani vähän erilaista neulottua tilkkutäkkiä…

Sitten ne kirjat. Ajattelin että minulla olisi kaksi kirjaa helppoa lukemista ja yksi sellainen johon pitäisi syventyä enemmän ja josta saisi myös enemmän, mutta se olikin tuo C.S. Lewisin omaelämäkerta Ilon yllättämä imaisi mukaansa ensimmäiseltä sivulta lähtien.

IMG_7053

Mma Ramotsweja aloitin lukemaan ollessani Swazimaassa työharjoittelussa, ja luin neljä ensimmäistä kirjaa varmaan parissa viikossa. Olen tosi obsessiivinen lukija, jos löydän tarpeeksi kiinnostavan kirjan minun on vaikea keskittyä muuhun ennen kuin olen saanut sen luettua loppuun. Sen johdosta olen lukenut 400-sivuisia kirjoja yhdessä vuorokaudessa ja jättänyt yöunet väliin.

Opin kirjoista silloin, että Mbabanen ja Manzinin välinen moottoritie Swazimaassa on Afrikan vaarallisin – siis se, jota silloin kuljin viikoittain. Humalassa ajaminen kun oli maan tapa ja lehmät laidunsivat teillä. Vuokraisäntämmekin tarjotessaan kyydin keskustaan kävi ensin uima-altaalla polttamassa kotikasvatettua, korkkasi sitten kaljan ja piti ratista kiinni toisella kädellä. Ajo oli kyllä ihan vakaata, ja ehkä siinä vaiheessa oli jo tottunut suomalaista sekavampaan liikenteeseen. Mutta kirjoihin palatakseni, intensiivisen lukukokemuksen jälkeen meni useampi vuosi ennen kuin halusin palata kirjasarjaan, ja se aika tuli nyt.

Mitä te luette kesällä? Vai onko teillä kesälukemisen sijaan joku muu kesätekeminen, joka saa loman tuntumaan lomalta?

Ps. Muistattehan, että vielä on kaksi päivää aikaa osallistua arvontaan!

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Kesälukemista ja -käsityö

  1. Moi Meri! Törmäsin blogiisi sattumalta. Muistatko minut viime talvelta:)? Oma blogini on kitunut koko ekan opiskeluvuoden mutta tänä iltana inspiroiduin ja taidan jatkaa! Anu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s