Koivukylän uusi Kierrätyskeskus

Kaikille muualla kuin Vantaalla asuville tiedoksi, Koivukylä on Itä-Vantaalla ja sillä on oma juna-asema. Minulle ei tulisi ihan joka päivä mieleen lähteä vantaalaiseen Kierrätyskeskukseen käymään, mutta kun äitini kertoi löytäneensä ilmaisvaatekorista isälleni hyväkuntoisen Desigualin miestenpaidan ja sitten vielä osuin tähän blogiin, jossa mm. Maija Karman alkuperäinen piirros oli todellinen löytö, oli pakko lähteä katsomaan paikkaa. Kierrätyskeskus ei ole ollut pitkään Koivukylässä, ja voi olla että ne jotka kansoittavat Helsingin kirppareita eivät ole vielä löytäneet sinne tietään. Hyviä tavaroita ei ehkä siis viedä koreista yhtä nopeasti.

IMG_7094

Koivukylän tilat ovat tosi isot, joten tavaroiden esillepanoon on myös voitu panostaa, ja väljemmästä asettelusta myös aarteet erottuvat. Arabian astioille oli osattu panna täälläkin hintaa, mutta yhtään vähemmän tunnetut laatumerkit menevät samaan halpaan hintaan kuin muutkin astiat.

kiertis

Kierrätyskeskus on ainoa kirppari, jonne hyväksytään lähes kaikki tavara, joten monenlaatuista täälläkin oli. Lasten vaatteita ei ollut kovin paljon, mutta siitä vähästä tein muutaman hyvän löydön, kuten Riemulin tosi kivan retrohenkisen unipussin kahdella eurolla. Se menee lahjaksi meidän pienimmälle kummipojalle.

Sovituskoppi oli muuten kivoin missä olen millään kirpparilla ollut, ja ylipäänsä varmaan tilavin mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Se oli tosi kivaksi laitettu, samoin kuin leluosasto. Sinne jäi kotia odottamaan hauska keinuankka. Lastenkirjat olivat lattiatasossa pienten käsien selailtavissa, ja kuten Lönnrotinkadulla, täälläkin oli iso askartelutarvikeosasto.

kiertis3

Jos blogia sattuu lukemaan joku hapankaalia rakastava, niin vinkiksi että tauluosastolle jäi hyvää kotia odottamaan kaksi hapatusastiaa. Meillä on jo oma, ja Siipan tekemä hapankaali ja hapanvihannekset on ihan parhaita. 🙂 Naistenvaateosastolla olisi täyssilkkinen Betty Barclayn juhlamekko (koko 36) ja Anne Linnonmaan ekopaita (koko M), molemmat vain pari euroa.

kiertis2

Ja tässä osa siitä mikä ei jäänyt odottamaan ;). Iso kasa löytyi kehittäviä pelejä, joita olenkin viime aikoina etsinyt ja tutkinut. Osa tulee jo nyt käyttöön, osa jää kaappiin odottamaan puoleksi-puoleksitoista vuodeksi. Tosi kiva oli ainakin tuo englanninopiskeluun tarkoitettu lorupussi. Pelin hinnat olivat 1-5 euroa. Neljällä eurolla löytyi hyväkuntoinen Brion hakka, joka on ensimmäinen joka on tarpeeksi tiukka että Kirppu ei vain painele palikoita alas käsivoimin.

Kenkäosastolta Kirpulle löytyivät juuri sopivat Ratian tennarit, Timberlandin sandaalit ja ehjät kumpparit. Oli muuten tosi hyvä mennä kiertikseen niin että Kirppu oli juuri nukahtanut, niin kerrankin kenkien sovittaminen onnistui ilman huutoa.  Minä sain muutaman vaatteen ja itselleni feikkimerkkilaukun, joka näkyy tuossa hakan takana, ja huolella käsintehdyn pellavalaukun. Äitini löysi eurolla sellaisen piirustuksessa käytettävän puisen mallinuken, jotka maksavat uutena ainakin neljäkymppiä.

kiertis4

Lisäksi löytyi lahja ystävän lapselle jolla on synttärit tulossa. Minusta on ihan ok ostaa lahjoja kirpparilta, jos ne ovat tosi kivoja ja hyväkuntoisia. Veljeni kanssa olemme jo pitkään ostaneet lahjoiksi kirjoja antikvariaateista. Teininä siihen liittyi vahvempaakin kulutuskriittisyyttä ja protestointia ihan kaikkea mahdollista vastaan, nykyään käytettynä ostaminen taas on jo niin luontevaa että ilahdun enemmän löydöstä joka löytyy hyvällä omallatunnolla kirpparilta kuin siitä että ostaisin heräteostoksia kaupoista. Ja ilmeisesti kirpparilahjoista on tullut salonkikelpoisiakin, sillä jopa anoppini osti Kirpulle joulu- ja synttärilahjaksi kauniit villapaidat kirpparilta.

Mitä mieltä te olette? Voiko käytettynä ostettua antaa lahjaksi?

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Koivukylän uusi Kierrätyskeskus

  1. Minusta voi ostaa..valitettavasti suurin osa lähipiiristä tuntuu olevan eri mieltä, joten en uskalla esimerkiksi kummilapsille käytettyä ostaa.. Mutta multa saa yleensä joko kirjoja, vaatteita tai kehittäviä pelejä lahjaksi, sen verran uskallan protestoida tyhjänpäivästä krääsää vastaan 😉

    • Sama juttu, noita mäkin mieluiten ostan ja onneksi myös lähipiiri ymmärtää asian niin että noita me myös saadaan. Nyt tulee paljastus: olen myös ostanut uuden näköistä kirpparilta lahjkasi enkä kertonut mistä se on peräisin…

  2. Siitä viittauksestasi salonkikelpoiseen kirpparilahjaan, olenhan pukenut aikanaan jopa siippasi ja hänen siskonsakin ”salonkikelpoisesti” kierrätettyyn ja/tai itse tai Mami-äitini tekemiini vaatteisiin/ kirpparivaatteisiin. Edelleenkin ostan itselleni mieluiten kierrätettyä, jos vaan sopivan löydän. Sama koskee kodin käyttötavaroita. En ymmärrä miksi pitäisi hävetä kierrätystä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s