Testissä Aubrey Organicsin luonnonmukainen aurinkorasva

2013-06-21 19.54.59

Saimme testattavaksi Aubreyn Organicsin* luonnonmukaista kasvoille tarkoitettua aurinkorasvaa. Se on hajusteetonta ja sopii herkkäihoisille, siis myös lapsille. Lapsille Aubreyllä on vielä omakin aurinkorasva. Valikoimiin kuuluu myös hajustettuja ja after sun -tuotteita.

IMG_7182

Miksi sitten aurinkorasvankin pitäisi olla luonnonmukaista?

Uudessa Mustassa on kirjoitettu aurinkovoiteiden vaikutustavoista ja haitoista tosi perusteellisesta. Kosmetiikkatuotteista juuri aurinkorasvoissa on huomattu eniten haitallisia aineita, jotka voivat mm. toimia hormonin tavoin, synnyttää vapaita radikaaleja ja edistää torjuta-aineiden pääsyä verenkiertoon. Aurinkorasvat ovat ihovoiteiden lisäksi ainoita kosmetiikkatuotteita joita käytetään lasten iholla, joten tuotteen laadulla on iso merkitys, sillä aineiden haitat voivat olla kasvavilla lapsilla vakavampia kuin aikuisilla.

Luonnonmukaisissa aurinkovoiteissa ei ole samoja haitallisia aineita. Niiden vaikutusteho ei perustu kemialliseen reaktioon iholla, vaan fysikaaliseen suojaan eli voiteessa on tosi tosi pieniä hiukkasia, jotka heijasvat auringon pois iholta. Jotkut ovat olleet huolissaan, millaisia vaikutuksia näillä nanopartikkeleilla on. Aubreyn sivuilla on IMG_7183 asiasta pitkä kirjoitus, jossa todetaan että näissä aurinkovoitessa hiukkaset ovat nanopartikkeleita isompia ja monissa testeissä turvallisiksi todettuja. Kirjoitus löytyy englanniksi täältä.

Me testattiin aurinkovoidetta koko perheelle. Voide oli helposti levittyvää, nopeasti imeytyvää ja ja se ei näkynyt iholla eikä jättänyt ihoa kiiltäväksi. Iholle jäi voiteesta miellyttävä olo. Pidin myös siitä, että mukana on luonnonmukaista aloeta, sheavoita ja jojobaöljyä ihoa hoitamassa. Voide kesti iholla niin uimisen kuin pyörämatkan kotiinkin. Tämä aurinkovoide oli selvästi yksi miellyttävimpiä aurinkovoiteta, joita olen kokeillut.

Aubrey Organicsin aurinkovoiteita ja muita tuotteita voi ostaa Abreyn omasta verkkokaupasta*. Lisätietoa aurinkovoiden käytöstä, koostumuksesta ja niiden antamasta suojasta löytyy englanniksi täältä.

(Ystävältäni sain muuten hyvän vinkin, että lapset voivat hyvin leikkiä vedessä myös ohut pitkähihainen paita päällä ja lippis päässä. Aurinkovoidetta ei tarvitse silloin levittää kovin isolle alueelle. Uinnin jälkeen vain vaihtaa paidan kuivaan. Peittävät vaatteet ovat kaikkein tehokkain suoja!)

*=affiliate-linkki

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s