Montessorivälineitä edullisesti netistä

Lelut on kivoja. Kun kesän hiekka-, käpy- ja kivileikit on leikitty, voi alkaa miettimään mitä varhaiskasvatuksellista sitä sitten keksis kun sataa viikon.

Montessorifilosofiassa on puolensa ja puolensa, se on tosi järjestelmällinen tapa kasvattaa mutta mielestäni liikaa logiikkaan keskittyvä, mutta kivoja leluja siihen liittyen on joka tapauksessa kehitetty. Sellaisia, joilla voi oikeasti tehdä jotain. Itse selailin näitä Amazonista, ja huomasin että hinnat ovat monissa tuotteissa paljon edullisempia kuin Suomessa. Kaikki lelut löytyvät laittamalla hakusanaksi Montessori in toys and games*, tai ihan vain painamalla tuosta linkistä. Suurin osa näistä leluista kuuluu ilmaisen toimituksen piiriin, eli kun ostaa yli 25 punnalla (n. 30 euroa), postituksen saa ilmaiseksi. Se on minusta aika hyvä tarjous, kun lähettävät näitä puisia leluja Englannista asti.

Tässä muutama poiminta. Itse en katsele näitä pelkästään shoppailumielessä, vaan mietin myös, mitä näistä voisi tehdä itse, ja myös että osaan pitää silmäni auki kirpputoreilla ja tarjouskoreissa, milloin niistä löytyy leluaarteita.

Melissa & Doug Pattern Blocks and Boards*, 10€

Erilaisista muodoista tehdään palapelejä, ja omiakin kuvioita voi tietysti tehdä. Auttaa hahmottamaan erilaisia muotoja esineissä ja asioissa, eli siis geometriaa. Inhosin sitä koulussa, mutta tämä näyttää tosi kivalta. Mutta koulussa ei tehtykään palapelejä.

Melissa & Doug Basic Skills Board*, 14€

Vetoketjun, pyöräilykypärän, napin, vyönsoljen ja kengännauhan avaamisen ja sulkemisen harjoitteluun.

Melissa & Doug Lacing Beads in a Box*, 8€

Hauskoja erilaisia helmiä pujottelua varten.

Creative Toys : Wooden Threading Lacing Mouse and Cheese*, 5€

Pujottelua ja ongelmanratkaisua samassa paketissa. Ensin pitää saada hiiri juustonreikään ja sitten keksiä miten kaikki solmut saa avattua.

Galt First Octons*, 8€

Muovisia kahdeksankulmioita joista voi rakentaa erilaisia muotoja.

PUZZLE FRACTION EXPERT*, 7€

Palapeli murtolukujen hahmottamiseen.

Hammering Set*, 18€

Muotoja joita saa vasaroida lautaan kiinni. Tällainen oli meillä tarhassa, ja muistan että 5-vuotiaana se oli minusta yksi parhaita leluja mitä on! Itse asiassa varmaan ainoa lelu, joka tarhasta jäi mieleen (vappuhuiskien ja pahvimajojen lisäksi). Vinkkinä mainittakoon, että ainakin viime visiitillä näitä myytiin Tigerissä vielä halvemmalla. Pitäisikin varmaan ostaa varastoon. Minun versio tästä on ollut leikata erimuotoisia paloja paperista ja antaa Kirpun liimata niistä omia kuvioita paperiin.

Small Europe Board Puzzle*, 24€

Euroopan maat palapelinä.

Roman Arch*, 35€

Klassinen montessorilelu, joka monissa paikoissa maksaa vielä enemmän. Tämä on rakennuspalikkasetti, jolla voi rakentaa yhden arkkitehtuurin perusrakenteen eli holvin. Holvikaari, se tämä olikin suomeksi.

*=affiliate-linkki

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s