Kuivaksi opettelun ABC

Sisältää kuva-arvoituksen:POTTA

1. Suola. Kun pienempi vahinko tulee matolle tai sohvalle, suolaa päälle, antaa imeytyä tarpeeksi pitkään ja lopuksi imurointi. Sain tämän vinkin ystävältäni ja se tuli todella tarpeeseen. Kaikki hajut lähtevät!

2. Angry Birdsit eli ”ääpö pöössit”. Kun meillä osaa käydä potalla, saa palkinnoksi pitää näitä alushousuja jalassa. Tai voi niitä myös päässä.

3. Laatulukemisto.

4. Pottalaulu. En haluaisi myöntää tätä, mutta olen ihan itse keksinyt tällaisen laulun: (Huomenna mennään Korkeasaareen -sävelellä) Pottaan tulee pissa ja kakka, pissa ja kakka, pissa ja kakka, pottaan tulee pissa ja kakka, lallallallalei. (Vaikeinta tässä vaiheessa on olla nauramatta taaperon kakkajutuille, etenkin julkisesti.)

5. Ajoitus. Leluteekissä oli oivaltava kirjoitus siitä, että oikea aika oppia kuivaksi ei oikeastaan riipu lapsesta vaan vanhemmasta. Minä olen halunnut päästä helpolla useimmissa asioissa – ei tarvitse herätä yöllä kun vauva nukkuu vieressä, ja saa itse syödä rauhassa kun lapsi syö itse alusta asti, näin esimerkiksi. Minua ei siis houkuttanut lähteä pissattamaan vauvaa pienestä inahduksesta, eikä se sitä paitsi edes inahtanut ennen kuin pissasi. Sen sijaan luin laiskan vanhemman ohjeen yhdeltä foorumilta: Kun vaippa on aamulla kuiva, on pidätyskyky kehittynyt niin että vaipasta luopuminen on helppoa. Nyt siis meillä on aika astua uuteen.

2 ajatusta artikkelista “Kuivaksi opettelun ABC

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s