Liituja ja toisia liituja

IMG_7092

Olen kertonut blogissa kaksista liiduista jotka meillä on olleet lapsen käytössä, ja kertonut molemmista hyvää. Pidempi käyttö kuitenkin on paljastanut aika huiman laatueron. Nuo alemmat Stockmarin hunajavahaliidut on olleet käytössä kaksi vuotta Kirpun piirustuksissa ja sitä ennen vielä pidempään Siipan käytössä, eikä niissä huomaa käyttöä kovin paljon – ne olivat suunnilleen yhtä kuluneita kun Kirppu niillä aloitti, ja viimeisen vuoden ajan ne on olleet käytössä suunnilleen joka päivä.

Ylemmät djecon geelipastelliliidut Kirppu sai joululahjaksi viime jouluna. Niissä on tosi kauniit, kirkkaat, heleät värit, niistä tulee tussimaista jälkeä juuri ollenkaan painamatta, ne ovat kokonaan myrkyttömät ja – mikä parasta lapsiperheelle – ne lähtevät ihan vain rätillä pyyhkimällä pois. Tämä tuli testattua, kun Kirppu yhtenä päivänä piirsi niillä noin kahden neliömetrin alueelle parkettiin.

Djecon kyniä on meillä kutsuttu lapsenkielessä jo pidempään nimellä ”katkeavat kynät”. Näette kuvasta, miksi. Tuo on tapahtunut useimmille kynille, ja kynistä muuten on enää tuon verran jäljellä. Niistä lähtee paljon väriä helposti, mutta ne myös kuluvat yhtä nopeasti. Lisäksi piirustusten säilyttäminen on vaikeaa, koska värit tahraavat vielä paperissa ollessaankin.

Siksi perinteiset hunajavahaliidut ovat taas meillä ykköset. Laadusta kannattaa maksaa, lasten tarvikkeissa ja ehkä erityisesti juuri niissä. Ainoa haittapuoli on, että vaha ei lähde yhtä helposti pinnoista irti. Jos joku tietää, miten hunajavahan saa siististi pois seinästä, tuolista ja pöydästä, vinkkejä otetaan kitollisin mielin vastaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s