Tulevaisuus on täällä

lamput

Me ostettiin mökille kokeiluun Ikean aurinko- ja tuulivoimalla toimivia lamppuja – meillä kun ei mökillä ole ainakaan vielä sähköjä. Idea on mielestäni mahtava! Etenkin tuulivoimalla toimiva lamppu on suloinen keksintö. Lampun ”kupu” pyörii tuulessa kuin väkkärä samalla kun aurinkokennokin lampun päällä kerää illaksi sähköä, jolla lamppu palaa jopa 12 tuntia. Lamput olivat puutarhaosastolla ja luulen että ne onkin tarkoitettu puutarhalampuiksi. Ne voi jättää pihalle katokseen ja ne keräävät päivällä sähköä tunnelmallisiin illanistujaisiin. Harmi vain, että valoa tosiaan ei riitä juuri enempää kuin tunnelman luomiseksi. Kyllä niistä oli apua kun lapsi heräsi yöllä ja piti lähteä etsimään milloin mitäkin pimeästä mökistä, mutta kun yritti lukea paksua Waltarin romaania (minulla ja Siipalla oli molemmilla omat mökkilukemisena), silmät tulivat kipeiksi. Vähän lisää tehoa ja vaikka lyhyempi aika valoa toimisi siis paljon paremmin, sillä harvan lamppuja tarvitsee koko yötä pitääkään päällä… Ehkä tässä kuitenkin on tulevaisuus. Seuraavaksi kauniit tuulivoimalat jokaisen kerrostalon katolle?

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Tulevaisuus on täällä

  1. Me olemme myös hieman harkinneet aurinkopaneelien asentamista loma-asunnolle. On vain harmillisen kallis investointi kerralla – myöhemminhän tietysti rahaa säästyy. Mies on jo tutkaillut Youtubesta, miten paneelin voi jotenkin rakentaa itsekin pienemmistä osista, mutta saattaa silti olla liian suuri TSI-projekti meille. Puutarhaan olemme myös etsineet aurinkovoimalla toimivia valoja pimeiden iltojen varalle. Ostin kerran tosi syrjässä asuville vanhemmilleni sellaiset ja ovat tykänneet kovasti. Niissä on vielä liiketunnistin eli menevät päälle, kun joku liikkuu pihassa. Mielestäni aurinko- ja tuulivoiman käyttö on tosi järkevää!

  2. Meillä myös aurinkopaneelit harkinnassa. Hyvä idea rakentaa niitä itse jos siihen on osaamista. Huomasin että tori.fi:ssä oli myös jotain aurinkopaneeleja ja tuulivoimaloita myynnissä. Minusta ne sellaiset uudenmalliset tuulivoimalat, sellaiset spiraalit, ovat tosi nättejä ja hienoja, ne propellit ei ole ihan yhtä miellyttäviä vaikka kyllä niihinkin varmasti tottuisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s