Haltialassa

IMG_8079

Tänä syksynä meidän viikoista on yllättäen tullut aika kiireisiä. Useampana päivänä viikosta on jotain ohjelmaa, toisten lapsia meillä hoidossa tai Kirppu hoidossa muualla. Olen iloinnut tosi paljon kotiäitiryhmästä jonka kanssa olemme alkaneet tapaamaan kerran viikossa ja tehneet retkiä erilaisiin paikkoihin. Tai siis, tavanneet kaksi kertaa, koska muina kertoina olen ollut kipeänä tai matkoilla… Tästä eteenpäin toivottavasti kuitenkin kerran viikossa. Suunnitelmissa on mm. yhteisiä ompelutalkoita ja askartelua lapsille, nyt kun säät vielä sallivat yhteisiä retkiä jonnekin ulos. Nautin ihan tosi paljon siitä kun on enemmän ihmisiä ympärillä joiden kanssa voi olla rennosti ja kiireettömästi. Kun lapsilauma leikkii keskenään tyytyväisenä ja äidit istuvat sivussa tekemässä käsitöitä ja juttelemasta elämästä, tuntuu siltä että asiat ovat juuri niin kuin niiden pitäisikin olla.

IMG_8091

Retken kohokohta: Kieriminen alas mäkeä

Viime viikolla meidän kohteena oli Haltiala. Olen pyöräillyt siitä läpi monesti, mutta en ollut ollenkaan huomannut miten kiva paikka se on. Ulkona oli sikoja, kanoja, kalkkuna, vuohia ja lampaita. Eläimet olivat niin kesyjä että vuohia ja lampaita sai rapsutella ja silitellä aidan läpi, ja ruohon syöttäminen lampaille oli lapsista tosi kiehtovaa. Vielä kiehtovampaa oli kuitenkin se, että lampaat kakkasivat tosi usein, ja yhdellä oli pippeli josta lirahti pissaa. Sitten ne lampaat vielä makoilivat kakkaläjissä. Pihaan myös ajoi kaksi valtavaa puimuria, joista Kirppu innostui heti mutta seurueen tytöille ne vaikuttivat yhdentekeviltä. Pojan äitinä mulle oli ihan täysi yllätys että tytöt ei tykänneetkään puimureista. Niillä, jotka sanovat että sukupuolet ovat oikeasti ihan samanlaisia, ei varmaan ole lapsia.

IMG_8068

Eläimet ovat ulkona tavattavissa lokakuun puoliväliin asti. Haltialan kahvilan terassi on auki vielä syyskuun ajan. Useimpien suomalaisten kahviloiden tapaan tämäkään ei ollut erityisen innostava. Kahvia sai kuitenkin santsikupin ja tilavassa vessassa oli hoitopöytä ja potta. Vähän persoonallisemmilla tarjoiluilla Haltialastakin tulisi vielä paljon kivempi paikka!

IMG_8106

Luulin että pidän vain kesästä, mutta yllättäen nyt syksyn tullen tykkäänkin viettää aikaa ulkona vielä enemmän kuin kesällä. Meillä on yhteensä noin miljoona villapaitaa, ja on ihanaa kun jokainen niistä pääsee käyttöön ja ulkona ollessa on just sopivan lämmin. Kukat vielä kukkivat, nurmi on vihreää, mutta aurinko paistaa matalemmalta ja värjää kaiken kullanhohtoiseksi, kun puista satelee kirjavia lehtituiskuja. Syksyhän on tosi lumoavan kaunis vuodenaika. Minulla syksyyn liittyy myös tietty kaihoisa tunne, kun samaan aikaan jotain alkaa ja loppuu.IMG_8096

4 ajatusta artikkelista “Haltialassa

    • Kyllä.

      Mut mun pää meni ihan pyörälle jo kolmesta laskusta. Vielä kymmenen vuotta sitten tuota teki ihan ilman mitään oireita. Vanhuus ei tule yksin.

      • Kymmenen vuotta sitten teki kaikenlaista mihin ei nykyään kivutta veny… tjeu yön valvominen. Emmäätiiä. Oon tullut vanhaksi! Varmaan hyvä idea tuo lasten tekeminen nuorena, en tajua miten kukaan yli 20-jotain -vuotias enää jaksaa valvoa öitä vauvan kanssa.

    • Ne hormoonit, ne hormoonit… Ne auttaa valvomaan. Sitä paitsi, kun on tarpeeksi valvonut, ei enää edes tajua miten pihalla sitä on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s