Leikkiä, luovuutta ja logiikkaa – mukana alennuskoodi Minä Itse -verkkokauppaan!

Tässä on yhteistyö, josta olen tosi iloinen. Arvostan ihan valtavasti naisia, jotka hoitavat lapset kotona ja sen lisäksi perustavat hoitovapaalla vielä oman yrityksen. Sellainen on Minä itse -kaupan ja blogin perustaja, joka on ihan tavallinen montessoripedagogiikasta kiinnostunut äiti, joka halusi tuoda montessorivälineitä ja muita kehittäviä leluja kaikkien lasten saataville koteihin.

Minä sain valita kaupan valikoimasta jonkun tuotteen meille. Valinta oli tosi vaikea, koska kaupassa on niin monia kiehtovia leluja! Mietin myös pitkään, vuokraisinko leluja kahdeksi kuukaudeksi, jolloin hinta olisi neljäsosa kauppahinnasta, ja voisin kokeilla paljon useampaa tuotetta, vai otanko jonkun tuotteen meille omaksi. Lopulta päädyin valitsemaan yhden kuuluisista Fröbelin lahjoista, sellaisen joka vaikutti sellaiselta josta Kirppu juuri nyt voisi innostua, mutta josta löytyisi tekemistä myös vuosiksi eteenpäin.

IMG_8206

Kaikki tietävät Fröbelin palikat, mutta minulle oli arvoitus mitä ne ovat ennen kuin aloin lukemaan Minä itse -blogia, jossa annetaan käyttöideoita kaupan tuotteille. Friedrich Fröbel eli 1800-luvun alkupuoliskolla, ja oli Saksassa varhaiskasvatuksen ja lastentarha-aatteen varhaisia kehittäjiä. Fröbelille oli tärkeää tukea kasvatuksessa lapsen omatoimisuutta ja luovuutta. Hän halusi kehittää leluja, joita voisi käyttää monella eri tavalla. Lapsi sai siis käyttää omaa mielikuvitustaan ja luovuuttaan keksiessään, mitä kaikkea annetuilla välineillä, tai kuten Fröbel sanoi, lahjoilla, voisi tehdä. Lahjat oli suunniteltu annettavaksi yksi kerrallaan lapsen kehittyessä. Ensimmäiset lahjat sopivat vauvaikäisille. Tästä linkistä voi käydä katsomassa Minä itse -kaupasta Fröbelin lahjoja. Niissä saa käyttää itsekin mielikuvitusta, kun miettii, mihin tuokin on tarkoitettu. Sitä on niin tottunut siihen, että kaikki lelut on tarkoitettu käytettäväksi tietyllä tavalla, että on melkein häiritsevää kun näitä ei ole! Lapsilla sitä ongelmaa tosin ei ole, sillä lapset ovat luonnostaan luovia. Sitä vain toivoisi, että se luovuus säilyisi aikuisikään saakka.

fröbelj2

Päätin antaa Kirpun keksiä itse, mitä tällä voisi tehdä ja olla mukana sillä tavalla, kuin hän toivoo. Toinen Fröbelille tärkeä asia lahjoissa oli se, että ne kehittivät vuorovaikutusta aikuisen ja lapsen välillä, kun niitä tutkittiin yhdessä.

Aluksi käytiin tällainen keskustelu:

K: – Mikä tämän lelun nimi on?

Minä: – Ööö… no… tää on sellainen Fröbelin lelu.

K: – Ai fööbelin lelu! Tää on tosi mukava! Minä tykkään tästä!

Nopeasti Kirppu keksi, että haluaisi laittaa nuppeja lautaan kanssani vuorotellen. Nauhat eivät vielä kiinnostaneet. Kun kaikki reiät olivat täynnä, keräsimme takaisin nupit väri kerrallaan. Tämä vaihe oli haastavampi, ja tässä ohjasin enemmän. Halusin pitää kiinni siitä, että tällaiset pelit ja leikit siivotaan aina lopuksi pois ja laitetaan paikoilleen hyllyyn leikin loputtua. Nuppien pois ottaminen oli myös hieman vaikeampaa kuin laittaminen. Se näytti hyvältä kynäotteen harjoitukselta. Kun katsoin kelloa, yllätyksekseni meillä oli mennyt tunti tätä lahjaa tutkiessa. Aika tuntui paljon lyhyemmältä! Itse ehdin siinä ajassa keksiä jo monta tapaa, miten lautaan voisi naruilla ja tapeilla tehdä kuvioita tai pelata erilaisia pelejä. Fröbel ei varmaan tajunnut silloin 1800-luvulla, että teki samalla nykyajan lapsille pikseligrafiikan alkuoppitunnin – miten pienistä pisteistä muodostuu kuvia. Tapeista onkin rakennettu jo niin taloja kuin hirmuisia pelottavia mörköjäkin.

Odotan myös kiinnostuksella, miten Kirpun pari vuotta vanhempi ystävä Meritähti tällä leikkii, kun tulee meille ensi kerralla hoitoon.

IMG_8227

Minä itse -verkkokauppa tarjosi myös Onnellisen kodin lukijoille -10% alennuskoodin, joka on voimassa lokakuun loppuun asti! Kannattaa käydä selailemassa kaupan tarjontaa jo siksi, että sieltä saa huimasti inspiraatiota siihen, miten erilaisia kehittäviä leluja voikaan olla, sellaisia joita ei tavallisissa lelukaupoissa näe. Yllättävää on myös huomata, miten monet nykyiset kehittävät lelut pohjautuvat tavalla tai toisella noihin montessori-pedagogiikassa käytettyihin leluihin ja tarvikkeisiin.

MI_banneri_onnellinen_koti

Vinkkinä muuten, että jos aina ihmettelet, mitä veisit lasten kavereille synttärilahjaksi, niin nämä lahjatilahduttavat niin lasta kuin valistuneita vanhempiakin, jotka haluavat niitä puisia, kehittäviä leluja. Lelujen hinnat ovat noin kympistä ylöspäin. Kympillä saa esimerkiksi monia kivoja eläinpalapelejä, joilla voi opetella samalla eläinten osia. Joissain näkyy myös eläimen luuranko palojen alla. Itse olen katsellut sillä silmällä tasapainovaakaa.

Alennuskoodi on onnellinen1 ja se on voimassa Minä itse -kaupassa 31.10 asti.

Voit vinkata alennuskoodista myös kavereillesi, jotka ovat montessorivälineistä kiinnostuneita.

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Leikkiä, luovuutta ja logiikkaa – mukana alennuskoodi Minä Itse -verkkokauppaan!

    • Jes, tosi kiva että tästä oli sullekin iloa! Mäkin olen jo antanut sukulaisille joululahjavinkkejä tähän kauppaan 🙂

    • Toivottavasti teillä on sen kanssa yhtä hauskaa kuin meillä. Nyt ollaan saatu vihdoinkin muuten ne nauhatkin käyttöön, ei tartte enää ostaa sellaisia huonolaatuisia pahvisia ompelukuvia 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s